CuracaoNieuws | 10% bevolking is Venezolaans en ongedocumenteerd

Persbureau Curacao

1 op de 6 inwoners van Curacao is thans Venezolaans. Ca 16.000 zijn via illegale routes binnengekomen of gebleven nadat hun toeristenvisum verliep | Extra

Minister Quincy Girigorie zegt dat er 26.000 Venezolanen op Curaçao leven. Bijna 10.000 van hen hebben een verblijfsvergunning en zijn legaal op het eiland.

16.000 zijn via illegale routes binnengekomen of gebleven nadat hun toeristenvisum was verlopen. Dat is 10 procent van de bevolking op het eiland. In Colombia bestaat 2 procent van de bevolking uit gevluchte Venezolanen, aldus Girigorie.

Bron: CuracaoNieuws

5 Reacties op “CuracaoNieuws | 10% bevolking is Venezolaans en ongedocumenteerd

 1. Als je illegaal hier bent, dan moet je terug.

 2. Klopt in ieder geval bij Esperamos, Mangusa, Cost u Less etc spreekt het personeel bijna alleen Spaans en Papiaments. Voor mij geen probleem maar 10% klopt wel zeker.

 3. Spaans wordt sluipend geintroduceerd.
  Nu Engels nog en toen was het goed.
  En toen konden wij makelijk met het buitenwereld communiceren.

 4. @Lapas, dan heb je poep in je ogen of je bent kluizenaar. Het stikt hier van de latinos en latinas. Je kunt in de supermarkt niet eens meer papiaments praten, want bijna alle personeelsleden kennen alleen spaans (van den Tweel niet nee). 26.000 is trouwens meer dan 10% en dat voel en zie ik echt. 16.000 = 10% en is dus ILLEGAAL.

 5. “10% bevolking is Venezolaans”. Dit lijkt me een beetje aan de hoge kant, of het moet zijn dat zij zich niet met de YDK mengen, want Venezuela is bijna altijd in de finale van miss universe. Als ik zie hoeveel “hende pretu mahos ku mal kabei” rondloopt, is dit te betwijfelen.

  Blijkbaar heeft de coastguard geen instructies gekregen, zowel de man in het blauw als die in het wit kunnen de agent zo een kop stoot of een knie in het kruis geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *