CuracaoNieuws | 40% ambtenarenkorps in hoogste loontrede

Persbureau Curacao

Jaarlijks reserveert de overheid een kwart van zijn begroting voor ambtenarensalarissen

De samenstelling van het ambtenarenkorps op Curaçao kost de overheid maandelijks een half miljoen gulden extra.

Dat blijkt uit onderzoek van Persbureau Curaçao. 40 procent van alle ambtenaren zit in de hoogste loontrede van zijn salarisschaal. Daardoor is doorgroei niet meer mogelijk. Jaarlijks reserveert de overheid een kwart van zijn begroting voor ambtenarensalarissen.

Bron: CuracaoNieuws

4 Reacties op “CuracaoNieuws | 40% ambtenarenkorps in hoogste loontrede

 1. 40% in de hoogste salarisschaal, hopelijk presteren zo ook conform de hoogste prestatie schaal.

  Ligt eraan.. Maar als een bode op die schaal zit en zijn werk doet terwijl andere bodes in schaal 5 zitten…
  En dan heb je de mensen die in de hoogste schaal zitten en gewoon thuis zaten en niets te doen

 2. 40% in de hoogste salarisschaal, hopelijk presteren zo ook conform de hoogste prestatie schaal. Benoemingen personeelsrecruteringen etc zouden via een onafhankelijke PZ commissie moeten gaan , en niet via tijdelijke ministers die alleen maar vriendjes en familie voordragen. Alcala walle moet zich schamen om weer op een heerlijk snoepreisje te gaan, belachelijk dat er een ministerie voor cultuur is, (karnaval, sėú etc regelt zichzelf allemaal wel, ze kunnen beter een ministerie voor een shushi -, nepotisme- en corrupt vrij Curaçao optuigen. En een ministerie voor transparantie, good governance en integriteit.

 3. Juist, Beflapas.

  En het ergste is dat Kennedy Ruggenaath beloofde alle benoemingen door de lolo van Soto, Pik Pisas, te zullen terugdraaien. Er is GEEN ENKELE benoeming teruggedraaid.

  Ruggenaath is het grootste kiezersbedrog sinds Alexandra Rosaria (PAIS).

  Overigens is zijn partijgenoot AlKLM Walle weer op snoepreis naar een muziekfestival in Colombia, terwijl de MAN ons net allerlei bezuinigingen heft opgelegd.

  Hoe durf je AlKLM Walle! Wat voor een stelletje idioten zitten er bij de PAR?

 4. 40 procent van alle ambtenaren zit in de hoogste loontrede van zijn salarisschaal. Waarschijnlijk zitten de 350 benoemingen van Pisas ook in de hoogste schaal.

  De vraag is waarom zijn deze benoemingen nooit teruggedraaid? Normaal gesproken zeggen ze, “if you pay peanuts you get monkeys” maar Konket krijgt bijna 16000 NAF per maand. Blijkbaar is het allemaal weggegooid geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *