CuracaoNieuws | 4,2 miljard gulden op straat

Persbureau Curacao

Genoeg in ieder geval om de overheidsbegroting op orde te krijgen

Er ligt 4,2 miljard gulden belastinggeld op straat. Dat meldt de Èxtra op basis van onofficiële bronnen.

Het zou onder meer gaan om 776 miljoen winstbelasting, 617 miljoen inkomstenbelasting, 556 miljoen omzetbelasting en 440 miljoen loonbelasting. 700 miljoen gulden aan AOV/AWW premies is nog niet geïnd, net zoals de ziektekostenpremie voor een bedrag van 378 miljoen gulden.

Genoeg in ieder geval om de overheidsbegroting op orde te krijgen.

Bron: CuracaoNieuws

8 Reacties op “CuracaoNieuws | 4,2 miljard gulden op straat

 1. Wat hier ontbreekt is opleiding, ambtenaren van hoog tot laag zijn op deze rots totaal niet capabel, en krijgen daarbij ook niet de middelen om het werk te doen waarvoor ze zijn aangenomen. De reden ligt in de rotte zeerovermoraal van onze politici welke zelf evenmin weten waarover ze praten.

 2. Wat Joep zegt. De onderbouwing van deze cijfers ontbreekt. Wellicht betreft het een aaneenschakeling van jaren.

  Uit eigen ervaring weet ik dat het ‘systeem’ bij de Belastingdienst niet optimaal werkt. In de afgelopen periode meer dan zeven aanslagen gehad, die allemaal berusten op fouten in het ‘systeem’ van de Belastingdienst. Voor alle duidelijkheid aanslagen waarvoor mijn ondernemingen niet belastingplichtig zijn.

  Anderzijds, stel dat dit waar is, dan mogen wij als samenleving ook best eens kritisch kijken naar onszelf. Als er daadwerkelijk zoveel geld nog ‘op straat’ ligt zou je ook kunnen zeggen dat er iets mis is met onze betalingsmoraliteit.
  Kennelijk loont het om je belasting niet te betalen en een afwachtende houding aan te nemen.

 3. Joep Meloen

  Ik weet niet wie die cijfers heeft verzonnen, maar het lijkt mij paling pittig dat er zoveel winst op dit eiland wordt gedraaid. 776 miljoen winstbelasting houdt globaal in dat er 3 miljard winst werd gedraaid. Ben heel benieuwd door wie en wanneer ?
  556 miljoen omzetbelasting zou inhouden dat we praten over globaal 7 miljard aan omzet en ook dat lijkt mij heel erg sterk.

  Oftewel, bewijs eerst maar eens dat al die cijfers correct zijn en niet verzonnen. Dan praten we daarna wel verder.

 4. Wim Nijdam?

 5. Tja, als je als struikrover op deze rots perse minister wil worden, met je vriendjes landje wil spelen, je nutteloze familie op vetbetaalde baantjes zet en onderling vervolgens de buit wil verdelen moet je toch wel iets meer dan 3 jaar speelschool hebben gehad om te snappen dat er ook dan eerst geld binnen moet komen.

 6. Summerlight

  verbaast me niets, ik wilde in november mijn grondbelasting 2018 betalen en kreeg als antwoord dat dat niet mogelijk was omdat het nog niet opgelegd was. ik moest maar wachten en tot op heden nog niets gehoord, net zo min dat het bedrag wat ik terug krijg over 2016 niet wordt overgemaakt

 7. Ay nos mes por .

 8. Trots op Curaçao

  Oeps….. Als dat waar is dan mogen ze van mij alle ambtenaren ontslaan bij de landsontvanger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *