CuracaoNieuws | 515 dodelijke verkeersslachtoffers herdacht

Persbureau Curacao

Morto den trafiko | Archief Jeu Olimpio

Vandaag is het World Day of Remembrance for Road Traffic Victims. De United Nations en World Health Organisation hebben deze dag gesticht. Dit jaar wordt er wereldwijd voor de 25ste maal stil gestaan bij de vele miljoenen verkeersslachtoffers.

De afgelopen 25 jaar overleden 515 mensen op de wegen van Curaçao, dit is meer dan een cijfer. Geen oorlog, catastrofe of natuurramp heeft zo’n impact op ons eiland.

Naast de vele overledenen zijn er vele tienduizenden mensen gewond geraakt waarvan velen met een blijvende handicap.

De Road Ribbon for Road Safety hierboven is een initiatief van de Western Australian Local Government Association’s RoadWise Program.

Bron: CuracaoNieuws

7 Reacties op “CuracaoNieuws | 515 dodelijke verkeersslachtoffers herdacht

 1. Abraham Mossel

  @ en wat te [email protected] van Gerrit de Raaf die een vrouw met meer dan 130 km te pletter reed, met rotzooi in de achter koffer bak van zijn gestolen on verzekerde en niet betaalde auto, nog 9 dagen, dan valt eindelijk eens een keer de bijl voor Gerty

 2. Nelson dos Santos.. Geen rijbewijs, Scooter al van hem afgenomen, Gaat toch rijden onder invloed en moe.. ondanks dit gaat meneer toch veel te hard rijden… rijdt 3 mensen dood en probeert te vluchten. Nooit enig berouw getoond. en zijn straf 6 maanden.. 2 maanden per dode..

  Op die manier zullen mensen hun rijgedrag niet aanpassen

 3. Dwaallicht van een rechter Irma Lips bedoel ik.

  De vonnissen van Irma Lips kwamen uit haar bips.

  Gelukkig heeft ze Curacao, met de staart tussen haar benen, verlaten.

 4. Straffen voor wangedrag in het verkeer zijn uitzonderlijk laag.

  Het dwaallicht van een rechter liet Nelson dos Santos (niet eens een rijbewijs!) wegkomen met enkele maanden nadat hij mensen had doodgereden.

  Dit jaar nog warden enkele dronken bestuurders die aanrijdingen hadden veroorzaakt beloond met een voorwaardelijke boete van nog geen 1,000 gulden.

 5. Tijd voor alcohol controles maar op Curacao?

 6. Helaas waren er onder de slachtoffers genoeg personen die zelf niet hadden gedronken, maar die wel door een dronken persoon de dood zijn ingejaagd of personen die een wegpiraat tegenkwamen en dat niet na konden vertellen. Zij zijn degenen die moeten worden herdacht, maar niet die van de veroorzakers van de ellende. Op 9/11 worden ook niet de namen van de terroristen voorgelezen of wel soms ?

  En dan hebben we het nog niet eens gehad over de echte terroristen op de Curacaose wegen………………..de motor- en scooterrijders. Vraag me nog steeds af waarom zij moeten worden herdacht ?
  Geloof dat er in de afgelopen 5 jaar slechts 2 of 3 motorrijders buiten hun schuld om zijn overleden, de rest waren wegpiraten, die met hun heengaan de wegen voor de overige weggebruikers iets veiliger hebben gemaakt.

 7. Laten we van die 515 het aantal aftrekken dat door drank, geen gebruik van gordel, niet onderhouden auto en roekeloos rijgedrag (snelheid, inhalen) om het leven is gekomen, en dan ziet het cijfer er ineens een stuk vrolijker uit.

  Hopelijk staan Carlos Monk en Rob ‘Polar’ Blaauw ook even bij het verlaagde cijfer stil.

  Net als chirurg Paul de Windt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *