CuracaoNieuws | ‘Armoedebeleid voor ouderen in Caribisch Nederland moet prioriteit krijgen’

Persbureau Curacao

Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen | John Samson

Ouderen in Caribisch Nederland hebben te weinig geld om in hun eerste levensbehoeften te voorzien. Dat zegt de Nederlandse Ombudsman op Bonaire.

Diecdeed onderzoek en publiceerde gisteren zijn bevindingen. Ouderen leiden niet zelden een mensonwaardig bestaan. De Nederlandse overheid moet de eilanden serieus nemen en van armoedebestrijding een prioriteit maken.

Bron: CuracaoNieuws

3 Reacties op “CuracaoNieuws | ‘Armoedebeleid voor ouderen in Caribisch Nederland moet prioriteit krijgen’

 1. Armoede bestrijding op Curaçao:

  Tromp die boven zijn riante Naf 2.0000.000 inkomen zijn aqualectra rekening op ” le peuple” afwenteld i.p.v een paar aqualectra rekeningen van ” le peuble” te betalen van zijn overvloed.

  Ersilia Zus de Lannooy die boven haar royale Naf 300.0000 salaris op pensiengerechtigde leeftijd dankzij haar “Uncle” haar studiekosten + gratis salaris 2 jaar lang doodleuk afwentelt op “el pueblo” i.p.v. studenten van “el pueblo” een kans gunnen om ook te studeren.

  Walraud + Mozes + 5 andere parlementariers die Naf 50.000 besteden aan een verkeersbeurs omdat er budget was i.p.v. Naf 50.000 in te zetten voor projecten om armoede onder “het volk” te bestreiden.

  Parlementariers die liever hun centjes in de geldgleuf van een gokautomaat stoppen i.p.v. de geldgleuf van een collectebus van een charitatieve instelling t.b.v. “le peuple”.

  Statenleden die weigeren om hun salaris met 10% te verlagen zodat daarmee de armoede van de armste “pueblo leden” met 10% kan worden verlaagd.

  Een minister van onderwijs die het budget van onderwijs liever op-snoepreist, i.p.v het budget te besteden aan verbetering van onderwijs van de minst bedeelden.

  Motto van de Curaçaose politicus + topambtenaar:
  !”Als iedereen aan zichzelf denkt, wordt er aan iedereen gedacht”.

 2. Curacao revisited

  de zwarte ombudsman was druk bezig om indexatie te krijgen op zijn salaris ipv na de te denken over armoede bestrijding. De zwarte ombudsman is vooral druk met zijn eigen armoede te bestrijden

 3. ‘Armoedebeleid voor ouderen in Caribisch Nederland moet prioriteit krijgen’. Dat zegt de ombudsman, niet zomaar de ombudsman maar de witte ombudsman want onze zwarte ombudsman zal je nooit over armoede bestrijding horen.

  Blijkbaar is het nog geen verkiezingen want we horen hier niemand over armoedebestrijding zelf de minister van SOAW niet, zij zijn liever bezig met vrienden en bekenden aan een leuke baan of aan mooie opdrachten te helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *