CuracaoNieuws | Aruba wil schuld gunstig herfinancieren via Nederland

Persbureau Curacao

Vandaag bespreekt Aruba het voorstel met minister Ollongren en staatsecretaris Knops, die op het eiland zijn | Persbureau Curacao

Aruba wil dat Nederland een deel van haar schuld herfinanciert tegen een lage rente. Net als op Curaçao. Het gaat om in totaal 230 miljoen gulden.

Nederland heeft eerder gezegd dat zo’n gunstige regeling alleen mogelijk is als de begroting sluitend is en als er sprake is van deugdelijk financieel beheer. Van beide is op dit moment geen sprake.

Vandaag bespreekt Aruba het voorstel met minister Ollongren en staatsecretaris Knops, die op het eiland zijn.

Bron: CuracaoNieuws

7 Reacties op “CuracaoNieuws | Aruba wil schuld gunstig herfinancieren via Nederland

 1. @Abraham
  In 1976 werd voor het eerst een datum voor Aruba’s onafhankelijkheid vastgelegd en was de bedoeling voor 1981. Uiteindelijk besloten NL en AUA de onafhankelijkheid niet door te zetten en dat was in 1991.

 2. Haha, rente heeft een relatie met risico. Nederland gaat goed om met zijn begroting. Daarom is de rente voor Nederland zo laag. Dat ligt op Aruba wel anders. Als Aruba zo graag zijn eigen financiele zaakjes wil regelen moet men daar ook de consequenties voor nemen.

 3. Abraham Mossel

  Ik kan mij nog voor de geest halen dat Aruba een hele lange tijd ( velen jaren ) terug NL wijs maakte dat Aruba binnen 10 jaar onafhankelijk zou zijn, kan iemand mij vertellen welk jaartal dat is geweest, bvd voor uw antwoord.

 4. Curacao Revisited

  Net zoals Curacao wordt het tijd dat Aruba kleur gaat bekennen; of je bent onafhankelijk en regelt zelf je financien, of je maakt deel uit van Nederland en dat betekent dat sommige beslissingen in Den Haag voor je worden gemaakt. Curacao en Aruba zijn nu precies die 18-jarige student die niet meer bij zijn ouders wil wonen maar op het einde van de maand geen geld meer heeft en bij papa en mama lansgkomt voor een bijdrage.

  BES oplossing is voor iedereen daarom beter

 5. Kapitaalmarkt rente is momenteel voor NL rond de 0,89 procent. (10 jaar)

 6. Wie wil er nu niet lenen tegen 1%. Op de kapitaalmarkt is het, het dubbele; hopelijk houdt NL de poot weer stijf! Eerst maar het huishoudboekje op orde krijgen🤡🤡

 7. Renée van Aller

  Gaat niet lukken. Er is nog steeds niet bezuinigd op personeel. Evenmin deed de AVP dat. Nog ernstiger is dat er nog steeds geen overzicht is van de overheidsfinanciën van de CBA. Woest en ledig sinds 2018. Wat heeft de huidige regering te verbergen? Renée van Aller & John de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *