CuracaoNieuws | Bicentine ziet Qatar wel zitten

Door Persbureau Curaçao

Bicentine ziet Qatar wel zitten | Persbureau Curacao

Remko Bicentini ziet mogelijkheden om Curaçao naar Qatar te loodsen. Deelname aan het WK 2022 daar is zijn doel. Dat zegt hij in Voetbal International.

Curaçao speelt met jonge en ervaren voetballers die binding hebben met het eiland. Bicentini heeft een aardig verlanglijstje. Jongens die moeten kiezen: wordt het Nederland of Curaçao? De bondscoach zegt dat de kansen van de laatste niet minder zijn dan die van de eerste, het Nederlands elftal.

Hij voert veel gesprekken met potentiële internationals, die nu nog niet voor Curaçao hebben gekozen. Op zijn lijstje staan genoeg goede spelers die hij een interlandcarrière kan garanderen. Daaronder Juninho Bacuna van FC Groningen, Armando Obispo van PSV), Gervane Kastaneer van Kaiserslautern, Jürgen Locadia die bij Brighton speelt en Richairo Zivkovic van Oostende.

Bron: CuracaoNieuws

7 Reacties op “CuracaoNieuws | Bicentine ziet Qatar wel zitten

 1. De region krijgt 3.5 teams.

  Dan zou Curacao dus in ieder geval bij de top 4 moeten eindigen (nr 4 speelt play off). Mexico, USA en Costa Rica zeer waarschijnlijk top 3. En dan vechten om plek 4 met landen als Panama, Honduras, Jamaica, Trinidad en Tobago. En dan heb je nog landen als Cuba, Guatamala, El Salvador, Canada, Haiti etc. Terwijl andere eilanden nu ook bezig zijn om Europese spelers te ronselen met ergens een verre achteropa of oma van landen als Grenada, Antigua etc.

 2. “Remko Bicentini ziet mogelijkheden om Curaçao naar Qatar te loodsen.” De vraag is of Bicentini de man is die ons naar Qatar zal leiden. Ik zie niet een herkenbare steil in de speelwijze van Bicentini. Er moet meer te halen zijn ook uit de huidige selectie.

 3. @Mossel,
  Zo voorspelbaar, maar gezien Nederland dit jaar niet meedoet, mag jij naar hartelust hup Duitsland roepen. By the way, weet jij waar Duitse spelers als Boateng, Özil enz vandaan komen?

 4. Abraham Mossel

  Hoedanook, je vergeet ff wat wij hebben helemaal geen voetballers nodig die jij op noemt, dwijlen zijn het met korte lontjes, in het duitse elftal zie je weinig toe geen omgebouwde duitser, in het nederlands elftal loop een of twee blanken speler en daarom gaan wij ook niet naar Het WK , kom maar met je rachistenkaart trekken.

 5. Bicentine doet niets anders dan Koeman. Zie citaat: “De bondscoach (Koeman, hdo) ziet dat er een groep spelers is die voor meerdere landen kan kiezen en hoopt er een rol in te kunnen vervullen om die spelers aan te moedigen voor Oranje te gaan” (http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=322579). Dit vanwege het debakel van Basten waardoor Hakim Zyech voor Marokko koos. Hopelijk heeft Nederland nu wel een bondscoach dat al het talent dat op de voetbalvelden rondloopt naar waarde weet in te schatten waardoor Qatar ook gehaald wordt.

 6. Abraham Mossel

  Ik kan dit keer voor 100% mee gaan in het antwoord van Truitje.

 7. Bicentini overdrijft wel heel erg als hij zegt dat de kansen van Nederland niet minder zijn dan die van Nederland, maar Curacao is niet kansloos bij de WK kwalificatie, als het in de wedstrijden meezit maar als ook voldoende spelers die voor Curacao kunnen spelen ook voor Curacao kiezen.

  En ik vrees dat de toppers (Locadia, Kuwas) en toptalenten dat niet doen omdat ze de deur naar het Nederlands elftal niet dicht willen gooien omdat dat zoveel voordelen biedt: meer status, meer salaris, wedstrijden tegen grotere tegenstanders en ook veel minder reistijd in hun al drukke programma,

  Dan blijft voor Curacao de B keus over, en daarmee naar Quatar gaan kan zeker.

  Als toerist.

  Overigen een schande dat het WK in Quatar gehouden wordt (verkocht is door de corrupte FIFA bende). Voetbal leeft er totaal niet, op wedstrijden komen nog minder mensen af dan op een MFK protest, en het klimaat is volslagen ongeschikt voor een WK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *