CuracaoNieuws | Blok sprak met Guaidó over Venezuela

Persbureau Curacao

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn er nog geen concrete plannen | ANP

Minister Stef Blok heeft gesproken met interim-president Juan Guaidó van Venezuela. Het was een goed gesprek over de ontwikkelingen in dat land. Volgens Guaidó is met Nederland overlegd over een steunpunt voor internationale hulpverlening in het Caribisch gebied.

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn er nog geen concrete plannen. Nederland staat voortdurend met verschillende partners
in contact over de situatie in Venezuela, waaronder ook Guaidó, zo zegt het
ministerie in een reactie.

Venezuela

Guaidó deed zijn uitlatingen zondagochtend na afloop van een
kerkdienst tegen een verslaggever van de Venezolaanse krant El Nacional. Eerder meldde de interim-president al dat er drie steunpunten komen, maar dat de derde locatie nog niet bekend was.

Curaçao was toen al bereid om een rol in de hulpverlening op zich te nemen als er een beroep zou worden gedaan op het eiland. Maar later zei premier Rhuggenaath dat onder de huidige omstandigheden humanitaire hulp de zaken verder op scherp kan zetten en dat Curaçao niet zit te wachten op een
verdere escalatie.

In reactie op de laatste berichtgeving zegt een woordvoerder in Willemstad dat er geen concrete plannen zijn en dat Curaçao niet op de hoogte is van besprekingen met Den Haag over hulpverlening aan Venezuela.

Cúcuta

De eerste vrachtwagens met Amerikaanse hulpgoederen voor Venezuela worden op dit moment tegengehouden bij Colombiaans-Venezolaanse grens. President Maduro heeft gezegd dat de hulp Venezuela niet binnen mag. Hij heeft de brug tussen de Colombiaanse stad Cúcuta en Venezolaans grondgebied met containers afgesloten. Militairen houden er de wacht.

Venezuela zit economisch aan de grond en miljoenen Venezolanen zijn naar het buitenland gevlucht. Guaidó riep zich vorige maand uit tot interim-president als vervanger van Maduro.

Bron: CuracaoNieus

Een Reactie op “CuracaoNieuws | Blok sprak met Guaidó over Venezuela

  1. Het blijkt weer dat Stef Blok een lafaard is, Nederland loopt achter de grote jongens om Guaidó te herkennen. Nu Guaidó vraagt om het woord bij de daad te voegen, “to walk the talk” geeft Blok niet thuis. Heb begrepen dat al een geheime evacuatie plan voor Nederlanders hier is. Hoop dat Maduro niet de fout maakt om ons aan te vallen want wij hebben onze eigen militie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *