CuracaoNieuws | Bosman neemt geen genoegen met antwoord staatssecretaris Knops

Bosman wil van Knops weten of hij bij de UNHCR navraag heeft gedaan hoe men tot deze schatting is gekomen en of hij bereid is die over te nemen. | Archieffoto

Den Haag – Tweede Kamerlid André Bosman (VVD) neemt geen genoegen met het antwoord van staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties dat hem het aantal illegaal op Aruba, Bonaire en Curaçao verblijvende Venezolanen niet bekend is.

In een nieuwe serie schriftelijke vragen confronteert hij de bewindsman met cijfers van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. Die maakt melding van 20.000 op Aruba en 5.000 op Curaçao.

Bosman wil van Knops weten of hij bij de UNHCR navraag heeft gedaan hoe men tot deze schatting is gekomen en of hij bereid is die over te nemen. Directe aanleiding om opnieuw vragen te stellen is het geruchtmakende interview met de Arubaanse minister-president Evelyn Wever-Croes in de NRC waarin zij de vrees uitsprak dat Aruba een ‘tweede Syrië’ wordt’ en een ‘massale influx’ van bootmigranten verwacht.

… Lees verder op Koninkrijksrelaties.nu

Bron: CuracaoNieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *