CuracaoNieuws | Chata wil verplichte registratie privé vakantieverhuurders

Persbureau Curacao

Chata, die opkomt voor de belangen van de hotels heeft last van oneerlijke concurrentie door AirBNB, die gratis zou meeliften op de officiële eilandpromotie

De hotelsector wil een verplichte registratie van alle appartement verhuurders op Curaçao. Daarmee moet het makkelijker zijn om de toeristenbelasting te innen.

Chata, die opkomt voor de belangen van de hotels heeft last van oneerlijke concurrentie door bijvoorbeeld AirBNB. Die zouden gratis meeliften op de officiële eilandpromotie van de toeristenorganisatie CTB.

Bron: CuracaoNieuws

3 Reacties op “CuracaoNieuws | Chata wil verplichte registratie privé vakantieverhuurders

  1. Goeie zaak, ook graag wat er onder hangt klusjesbedrijven, autoverhuur, schoonmaak enz.

  2. Krijgen de kleine verhuurders dan ook dezelfde privileges die die grote jongens krijgen betreffende belastingen etc of worden ze als melkkoetje gebruikt om die overpriced grote jongens te spekken , want dat kleine beetje wat de kleine huurders ophoesten is een druppel op de gloeiende plaat.
    Veel van deze mensen proberen met enige verhuur hun droog brood belegd te krijgen door innovatief te zijn. DE grote jongens bouwen in tegenstelling tot Turkije of Spanje alleen overpriced luxe units en er zijn al weer 3 failliet en toch weer nieuw bouwen , dit riekt naar verkapt geld wegsluizen tot de belasting constructie voorbij is dan de boel laten klappen. CTB kan beter daar naar gaan kijken daar valt winst te behalen.

  3. caribbeancynic

    Spreken we dan ook af dat elk CHATA lid toeristenbelasting betaald, zonder uitzonderingen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *