CuracaoNieuws | CITCO genoemd in klacht over belastingontwijking

Persbureau Curacao

De FNV beschuldigt de Amerikaanse multinational van grootschalige belastingontwijking en dat via 34 brievenbusfirma’s in Nederland te verdoezelen. De meeste van deze ‘bedrijven’ zonder personeel en kantoor worden vanuit Curaçao bestuurd door CITCO en haar dochter TIM.

Utrecht – Curaçao International Trust Company (CITCO) en haar dochter Trust International Management worden genoemd in de klacht die de Nederlandse vakbond FNV bij de OESO (de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) heeft ingediend tegen het olieconcern Chevron.

 

De FNV beschuldigt de Amerikaanse multinational met een jaaromzet van 140 miljard dollar van grootschalige belastingontwijking en dat via 34 brievenbusfirma’s in Nederland te verdoezelen. De meeste van deze ‘bedrijven’ zonder personeel en kantoor worden vanuit Curaçao bestuurd door CITCO en haar dochter TIM.

Volgens de vakbond houdt Chevron zich niet aan de richtlijnen over transparantie en belastingen van de OESO. De gehele klacht is hier te lezen.

Bron: CuracaoNieuws

4 Reacties op “CuracaoNieuws | CITCO genoemd in klacht over belastingontwijking

  1. Drechi pa bosnan Tur

    Het verbaast mij hoe veelzijdig en belezen deze meneer Mossel wel niet is. Werkelijk een licht in het duitser.
    Ik weet niet of we het zonder ons aller wel zouden kunnen redden. Maar IK ga het in ieder geval proberen…

  2. Dit kan niemand verbazen toch-:) behalve diegenen die met hun hoofd in het zand verkeren.

  3. Abraham Mossel

    En weer proberen er een paar afgekeurde FNV stakkers een groot bedrijf om zeep te helpen, zelf deugen zij voor geen meter en hebben zig op vroege leeftijd voor het leven laten afkeuren zonder wat te mankeren, tijd van de grappen maker luiaard Den Uil PvdA, op dit moment heb je Ascher die samen met half Indiaan half Marokaan groenlinks Jesse Klaver volop de boel loopt te verzieken met devidente belasting

  4. Nee echt? Citco bij betrokken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *