CuracaoNieuws | Corendon zelf op zoek naar nieuw geld

Persbureau Curacao

Corendon: “We willen het bedrijf met name aan de hotelkant uitbreiden. Daar hebben we meer financiële armslag voor nodig, waardoor we op zoek zijn naar een nieuwe aandeelhouder”

Willemstad- De maatschappij Corendon, die momenteel door velen op Curaçao lijkt te worden gezien als het panacee van alles wat er mis is in de luchtvaart op de eilanden, is zelf ook op zoek naar nieuw geld. Dat staat te lezen in een artikel in De Financiële Telegraaf van vandaag.

De krant haalt Corendon-directeur Steven van der Heijden aan die uitleg geeft over de achtergrond van het verhaal. “We willen het bedrijf met name aan de hotelkant uitbreiden. Daar hebben we meer financiële armslag voor nodig, waardoor we op zoek zijn naar een nieuwe aandeelhouder”, aldus Van der Heijden. Van der Heijden benadrukt overigens dat hij en grootaandeelhouder Atilay Uslu niet van plan zijn om te stoppen.

Corendon werd groot met Turkije-reizen. “We hebben een paar moeilijke jaren gehad, maar dat lijkt nu voorbij”, zegt Van der Heijden in het betreffende artikel.

Toch is er ook positief nieuws te melden. Volgens de directeur van de vakantievlieger sloot de organisatie deze week het gebroken boekjaar af met een omzet van een half miljard euro, een stijging van 23%. Het bedrijfsresultaat voor de touroperator annex vliegmaatschappij komt volgens hem uit op ruim €20 miljoen. Dat is exclusief het resultaat van de vastgoedtak van het bedrijf, naar schatting ook nog eens €10 miljoen.

Corendon Dutch Airlines is van plan in het winterseizoen één van haar 3 Boeing 737 toestellen te stationeren op Curaçao waarmee in samenwerking met Divi Divi Air zal worden gevlogen naar onder andere Sint Maarten en Sao Paulo in Brazilië. Naar verluidt zou ook Insel Air zich bij de deal met Corendon aan willen sluiten.

Corendon Dutch Airlines zou volgens opgaven op de eigen website en volgens Wikipedia in totaal beschikken over 3 Boeing 737 toestellen.

Bron: CuracaoNieuws

6 Reacties op “CuracaoNieuws | Corendon zelf op zoek naar nieuw geld

 1. Ieder niet 3e wereldland zuivert zijn afvalwater.

 2. Aan de reacties te zien, raken mensen al opgewonden door alle verhalen over voorspoed, meer toerisme meer inkomsten enz. enz. Niemand die er even bij stilstaat dat wij het hele eiland volbouwen met hotels en appartementen terwijl al het afvalwater van deze hotels en appartementen in zee terug komt. Behalve dat, willen de toeristen ook af en toe een duikje nemen. Dus wordt het onderwater leven elke keer verstoord. Het is een kwestie van tijd voordat al het leven in onze baaien uitsterft. Maar ja, zolang Van der Valk, Correndon e.a. hun zaken blijven vullen, is dat Ok. Wellicht een idee om een poeptax te introduceren.

 3. 20 milj winst ? Hun return op investment lijk me zeer laag.

 4. Joep Meloen

  Het hotel van 800 kamers komt er wel degelijk. Men begint eerst met de bouw van 400 kamers, want een slimmerik op het eiland heeft bedacht dat het terrein (richting riffort), dat eerst bij het Veneto hoorde, ineens terug moest worden gegeven aan de overheid. Die moet dat nu dus weer terug overdragen aan Corendon (in erfpacht) zodat men de bouw van de andere 400 kamers kan realiseren
  Helaas zal er wel weer een politicus of ambtenaar zijn die er van moet profiteren en zo gaan we dus weer een investeerder dwars zitten.

 5. De Rechtsstaat

  Als ik het artikel m.i. begrijp willen ze aan de hotelkant uitbreiden. Dus een hotel van 800 kamers ten westen van het mangrovebos is vooralsnog een utopie.

  Maar gezien het weer gaat om een eenzijdig berichtgeving krijgt Corendon geen “strike one”. Ik blijf hopen op de “suprise me” Corendon.

 6. Joep Meloen

  Lijkt me logisch dat, wanneer je groeiplannen hebt en kansen ziet, je ergens kapitaal moet gaan aantrekken. Dan is een mede-investeerder / aandeelhouder de meest logische oplossing.
  Op de lange termijn zal Corendon Airlines bv long haul kisten nodig gaan hebben. Ze kunnen niet afhankelijk blijven van de grappen en grollen van TUI en de KLM. Met meer bestemmingen in het Caribisch gebied zullen ze meer capaciteit op deze routes moeten gaan zoeken.

  In ieder geval zijn ze voortvarend van start gegaan bij het Veneto hotel, grote delen zijn al afgebroken of worden nu weggehaald. Er zit duidelijk vaart achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *