CuracaoNieuws | Curaçao in het teken van Pride

Persbureau Curacao

Gay Pride Curacao 2019 | Antilliaans Dagblad

Curaçao staat dit weekeinde weer in het teken van de Pride. De week trapte gisteren af met de Pride Walk, van het Rif Fort naar het Wilhelminapark. Vanavond is de Rainbow Lounge, de Epic Pride Party en boeklancering van de Sabaanse LHBT-dichteres Lysanne Charles.

De Curaçao Pride bestaat alweer zeven jaar. Volgens de organisatie Curaçao GayPro is de pride enorm belangrijk om bewustzijn van gelijke rechten te creëren van de LHBT-gemeenschap. Die heeft nog steeds geen gelijke rechten ten opzichte van hetero’s.

Steeds meer bedrijven bekennen tijdens de Pride kleur door de regenboogvlag, het symbool van de homobeweging, uit te hangen. Ook de steun aan de LHBT-gemeenschap is groeiende. Tegelijkertijd is de weerstand tegen het toekennen van rechten aan paren van het gelijke geslacht zichtbaarder. Een ontwikkeling die de lokale homo-organisaties zorgen baart.

De komende periode richt de homobeweging zich voornamelijk op de invoering van het burgerlijk huwelijk voor paren van gelijk geslacht, het bestrijden van homofobie en hiv-preventie.

De Prideweek wordt zondag afgesloten met de ‘Sip & sing karaoke night’ bij het Floris Suite Hotel. Daarvoor zijn er tal van activiteiten georganiseerd zoals de Rainbow Lounge vanavond bij het Floris Suite Hotel met dj’s Dorene Woodz en Maarten Schakel. Bij Moomba Beach presenteert Lysanne Charles haar dichtbundel HER(E). Tot slot kunnen feestgangers bij de Epic Party bij Villa Royal de avond afsluiten.

Zaterdag geeft Lysanne Charles een gratis masterclass dichten bij Fleur de Marie Eatery. De dichteres zal een veilige ruimte creëren waar mensen ervaringen met elkaar kunnen delen over aspecten van hun leven waarin ze zich anders of kwetsbaar voelen. ‘s Avonds is de White Party bij het Floris Suite Hotel. Zondag is ten slotte ook de Navigaytion Sea Parade.

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat de Stonewall-rellen in New York uitbraken. Die opstand, waarbij lesbiennes, travestieten en homo’s terugvochten na jaren van politiegeweld, worden gezien als begin van de LHBT-emancipatie. De eerste Gay Pride Parade in New York, een jaar later, was een eerbetoon aan deze demonstranten

Bron: CuracaoNieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *