CuracaoNieuws | Curaçao krijgt nieuwe megasupermarkt

Persbureau Curacao

De ruwbouw voor het achterste deel was klaar, maar zou pas afgebouwd worden op het moment dat een gerenommeerde klant interesse toont. En dat is Carrefour

De Franse supermarktketen Carrefour komt naar Curaçao. De moderne supermarkt gaat zich vestigen in Sambil. De opening is begin 2019.

Dit winkelcentrum had al voor de opening eind mei 2015 aangekondigd dat in eerste instantie twee-derde van het complex op Veeris wordt bezet. De ruwbouw voor het achterste deel was klaar, maar zou pas afgebouwd worden op het moment dat een gerenommeerde klant interesse toont. En dat is Carrefour

Er wordt nu met man en macht gewerkt om het meest westelijke deel van het complex nog vóór het eind van dit jaar af te bouwen, zodat Carrefour open kan gaan. Er gaan 80 tot 100 mensen aan het werk. In totaal wil Carrefour de komende jaren vijf zaken op Curaçao openen. Twee supermarkten en dire Express vestigingen.

Wereldwijd

De Franse supermarktketen Carrefour is opgericht in 1959 en heeft meer dan 12.000 winkels en e-commerce sites in 10 landen en in 20 andere landen met partners. Alles verspreid over Europa, Azië en Latijns-Amerika.

In het Caribische gebied vallen hier onder Guadeloupe, Martinique, Frans-Guyana, de Dominicaanse Republiek, (Frans) St. Maarten – en nu dus ook Curaçao. Er zijn plannen voor Bonaire en Aruba.

Carrefour telt met meer dan 400.000 werknemers die elke dag wereldwijd 90 miljoen klanten bedienen. Het merk Carrefour omvat kleine winkels zoals Carrefour Express en Proxi, supermarkten zoals Carrefour Market, Carrefour City, Carrefour Bio en Carrefour Contact en hypermarkten zoals Promocash, Atacadao en Supeco. Carrefour is na Wal-Mart de grootste supermarktketen ter wereld.

Bron: CuracaoNieuws

2 Reacties op “CuracaoNieuws | Curaçao krijgt nieuwe megasupermarkt

  1. Ja Henk, doet me denken aan het begin van van den Tweel op Curacao, toen complete magazijnen en containers werden leeggeroofd door Antilliaans personeel.

    Dat en het feit dan van den Tweel doodmoe was van het voortdurend moeten omkopen van de douane om zijn containers vrij te krijgen waren de belangrijkste redenen voor hem van dit corrupte boevennest vertrokken is.

  2. Leuke concurrentie voor Centrum. Op SMX een prima super Mercado en zeker in Parijs en ook Antwerpen.
    Goede zet, laat ze wel goed personeel aan nemen zodat ze niet een groot deel van hun produkten missen. Bij Kooyman gaan ze met bosjes eruit👎

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *