CuracaoNieuws | Curaçao niet zonder schade door ICAO audit

Persbureau Curacao

Een van de problemen is dat de wetgeving nog steeds niet op orde is.

De Curaçaose burgerluchtvaartautoriteit is er vooralsnog niet in geslaagd de audit van de International Civil Aviation Organization (ICAO) te doorstaan. Met een 4,6 als cijfer heeft het een dikke onvoldoende gehaald.

Curaçao heeft 90 dagen om de score te verbeteren, daarna volgt een definitief rapport van ICAO. De burgerluchtvaartautoriteit heeft vervolgens 45 dagen om daarop te reageren.

De auditors van de internationale organisatie waren van 2 tot en met 12 september op het eiland om een oordeel te vormen over de Curaçaose luchtvaart.

Een van de problemen is dat de wetgeving nog steeds niet op orde is. Ook zijn er nog geen mensen aangenomen die nieuwe procedures kunnen implementeren.

Categorie 1

De beoordeling van ICAO heeft vooralsnog geen gevolgen voor het teruggaan naar categorie-1. Dat is een aangelegenheid van de FAA in de Verenigde Staten.

Maar het onderzoek van de internationale organisatie voor de burgerluchtvaart is wel een belangrijke stap. Zodra de ICAO-audit een goed resultaat geeft zal de burgerluchtvaartautoriteit een audit aanvragen bij de FAA.

Bron: CuracaoNieuws

15 Reacties op “CuracaoNieuws | Curaçao niet zonder schade door ICAO audit

 1. Ministers & parlementariers zonder inhoud kunnen plaats nemen omdat ze de macht van het getal ( voters) mee hebben.

 2. Trots op Curaçao

  “Een van de problemen is dat de wetgeving nog steeds niet op orde is. Ook zijn er nog geen mensen aangenomen die nieuwe procedures kunnen implementeren.”

  Twee belangrijke opmerkingen. Wetgeving en mensen.

  – Wetgeving wordt geregeld via de Staten en de Minister. De Minister heeft het verdomd om achter de wetgeving aan te gaan en te zorgen dat die op tijd klaar is.

  – Mensen. De managers en personeel hebben al 2 jaar geleden opleiding gehad in het implementeren van de nieuwe procedures. Als ze het niet uitvoeren omdat ze zeggen dat ze het nog niet kunnen, dan zijn ze niet geschikt. De Minister heeft het verdomd om af te rekenen met de vriendjes politiek en benoemingen van het management. Ze heeft het verdomd om het gehele management te ontslaan en capabele mensen aan te nemen.

  Twee belangrijke adviezen:
  1) Ontsla alle medewerkers van de Curaçaose burgerluchtvaartautoriteit en daarna (vooral belangrijk) de Minister
  2) Neem een capabele Minister aan en neem de juiste medewerkers aan binnen de Curaçaose burgerluchtvaartautoriteit.

  Zeg maar een total reset!

  Een win win oplossing dus.

 3. maar dat is exact het probleem van Curacao. Zodra mensen eenmaal directeur of minister zijn, stoppen ze met werken en bestaat hun dag uit vergadering, anderen de schuld geven, en allerlei congressen en events bijwonen.

  Groot aantal hebben daarvoor ook nooit gewerkt.

 4. Het probleem is misschien ook toepassing van prestatie normen en meetpunten om het functioneren van ministers te meten.
  Dan zal je wel oppassen om op de zetel van een mimisterpost te klauteren waar je geen kaas van gegeten hebt.

  Alleen op Curaçao (en andere bananen republieken met een 3e wereldland signatuur) kan een verpleegster zonder Economische ervaring aan het roer gaan staan van een Ministerie van Economische Ontwikkeling.

  Vergelijk het met een buschaffeur die net zijn rijbewijd heeft gehaald en als captain een boeing 747 vlucht naar Amsterdam gaat vliegen.

  Crash gegarandeerd!

 5. Curacao revisited

  @Knoek-Koe: maar dat is exact het probleem van Curacao. Zodra mensen eenmaal directeur of minister zijn, stoppen ze met werken en bestaat hun dag uit vergadering, anderen de schuld geven, en allerlei congressen en events bijwonen. Zoiets kan in een grotere samenleving (waar je veel meer mankracht hebt en een groot ondersteunend en bekwaam ambtenaren apparaat) maar niet in een kleine samenleving waar je mee werkende voormannen nodig hebt.

 6. @CR je zal als minister voor idd een goede manager, aanstuurder moeten zijn. En dat vergt een proactieve houding maar ook kennis en ervaring om de juiste beslissingen te nemen.

  Als minister van volksgezondheid & Natuur is oogopgeleide juriste Suzy niet echt geschikt, kijk maar naar de staat van het ziekenhuis ( 2 ziekenhuizen 0 operationeel, operaties immers niet mogelijk) & de natuur ( een grote vuilnisbelt)

  Ministers staan beter bekend om hun lintjesknippers en congresbezoekers activiteiten.

  Managers zijn het niet echt, hooguit mènìdjùrs
  ( satirische modus op Hoog zetten a.u.b. voor de gevoeligen onder u)

 7. 6 jaar lang zijn er dure consultants ingehuurd voor wat de heer Charles Cooper zei. Wat verouderde manuals. En na 6 jaar is het nog 3 keer niets!

 8. Curacao revisited

  je zal opleiding, werkervaring en ethiek alle 3 nodig hebben, en bij de meeste ontbreken wel een aantal elementen. van de andere kant is de politiek op Curacao een afspiegeling van het bedrijfsleven waar ook graaien en vriendjespolitiek schering en inslag is.

 9. De ministers @Lapas in dit kabinet hebben allemaal behalve Gijsberta een HBO of WO opleiding”

  De vraag is of ze de relevánte kennis, denk & bestuursvermogen hebben ( met name relevant bestuursvermogen laat te wensen over) .

  Daarnaast maakt het ook uit of je een proactief en coherent denkend parlement & zelfstandig denkende bevolking hebt die ingrijpt als een minister en/of parlement haar werk niet doet.

  Maar ik moet je gelijk geven dat opleiding alleen géén voorwaarde is voor effectief bestuur, ethos en goede wil zijn op zijn minst net zo belangrijk.

 10. Volgens @Knoek-koe, ligt het aan de opleiding. Camelia-Römer is een jurist, denk je dat haar de armoede op Curaçao interesseert?

  Ze gaat schaamteloos door om miljoenen die wij kunnen gebruiken voor onderwijs, infrastructuur en ga zomaar door, in zakken van vrienden te stoppen.

  De ministers in dit kabinet hebben allemaal behalve Gijsberta een HBO of WO opleiding maar het zijn stuk voor stuk randdebielen.

  Het is vrij simpel wij kunnen niet door met dit zooitje en erger nog met deze generatie zullen wij nooit het beloofde land zien.

 11. Je kunt een ontwikkeld land worden als je voldoende ontwikkelde minds hebt.

  Kenmerk hoog ontwikkeld landen:
  Minimaal 30% hoogopgeleiden ( WO/ HBO) en van de rest heeft zeker 50 % MBO / havo/vwo denkniveao.

  Zolang een te groot deel van de bevolking onvoldoende geschoold is en we Ministers, parlementariers aanstellen die op een MBO / middelbare school denkniveau besturen dan zal er niet veel veranderen.

  Een minister moet minimaal een WO bestuurskennis en redeneer niveao hebben, en parlementarier minimaal een relevante HBO/WO kennis en denk niveao.

  Met minder wordt het een boeltje, kijk maar naar de huidige toestand.

  Te veel laag of zeer laag opgeleide ministers gehad: Godett, Pik, Schotte, Gijsbertha, Jamalodin, Constancia , Maria etc

 12. Cant make chickensalad from chickenshit.
  Zolang wij als locals het allemaal beter weten en te trots zijn om adviezen van buitenaf te implementeren blijven we een derde wereld land. Afgankelijk van alles en iedereen.

 13. De Rechtsstaat

  En dan hebben ze het over gegadigden voor een baantje binnen KPC die de Nederlandse taal niet goed beheersen.

  Deze berichtgeving toont dat in het breedste zin van het woord wij op alle vlakken geen pepernoot van kunnen bakken.

 14. Dit is onbegrijpelijk, Oscar Derby was door Balborda voor 50K per maand als de man met de gouden pik binnengehaald.

  Derby heeft daar 4 jaar zitten kloten en De Jong is al 2 jaar bezig en zo te lezen moest hij weer vanaf nul beginnen.

  Voor Balborda is vanuit de politiek een andere functie gevonden en Derby is in Jamaica reggae aan het dansen en wij zijn ons geld kwijt.

 15. Met een 4,6 als cijfer heeft het een dikke onvoldoende gehaald.

  Dat cijfer zegt ook iets over de Minister:
  Dat ze geen verstand van zaken heeft en niet thuis hoort op die plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *