CuracaoNieuws | Curaçao ontkent Venezolanen de straat op te sturen

Persbureau Curacao

Vrijlatingen allemaal vergissingen aldus Justitie

Curaçao ontkent met klem dat Venezolanen zonder geldige verblijfspapieren worden vrijgelaten. Integendeel: de kustwacht, vreemdelingendienst en politie blijven streng controleren en aanhoudingen verrichten.

Vrijdag werden 21 Venezolanen onderschept op zee, maar eenmaal gescreend op bureau Rio Canario weer vrijgelaten. Samen met nog 21 Venezolanen die in de barakken zaten. eerst meldde justitie dat de vrijlating het gevolg was van de sluiting van de luchtbrug met Caracas.

Daardoor was er geen uitzetting meer mogelijk en in dat geval zegt de wet dat je vreemdelingen niet nodeloos mag opsluiten. Later meldde justitie dat er geen opvangplaatsen meer waren in de gevangenis van Koraal Specht en dat die in slechte staat waren.

Dezelfde situatie deed zich zaterdag opnieuw voor. Nu door een communicatiestoring, zegt justitie. Een groep van 20 Venezolanen werden meteen na hun arrestatie weer vrijgelaten. Justitie zegt nu dat dat niet had gemogen en dat daardoor de illusie is gewekt dat Curaçao aan Venezolanen zonder meer toegang geeft tot verblijf.

De autoriteiten erkennen dat er op dit moment een gebrek is aan adequate opvang in de vreemdelingenbarakken in de brakken van de gevangenis in Koraal Specht. De ruimtes waren vernield en daardoor in slechte staat. Met hulp van Nederland wordt nu gewerkt om deze opvangmogelijkheid te verbeteren. Volgende week moet het weer mogelijk zijn om Venezolanen aan te houden en op te vangen, dan zijn de barakken weer bruikbaar.

Bron: CuracaoNieuws

3 Reacties op “CuracaoNieuws | Curaçao ontkent Venezolanen de straat op te sturen

  1. Overigens geen gezicht, die Venezuelanen op die foto.

  2. Zet ze in het Plaza hotel in Punda.

    Girobank verhuurt het voor een zacht prijsje, en de moeder van Stephen Capella hoeft er niets aan te verdienen.

  3. Wat is dit voor amateuristisch geneuzel van justitie.
    Kan er geen tentenkamp gebouwd worden in de omgeving van Oostpunt voor opvang van deze ongedocumenteerden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *