CuracaoNieuws | Dag van de Autonomie in de sfeer van burgerlijke verantwoordelijkheid

Door Ministerie van Algemene Zaken en Minister President

Declaration Prime Minister of Curaçao on statements Mr. Van Putten

Willemstad- 10 oktober is Dag van de Autonomie. Dit jaar besteedt de regering aandacht aan de verantwoordelijkheid die het concept autonomie met zich mee brengt voor de Curaçaose burgers en het verheffen van de viering van deze belangrijke datum.

Deze historische dag is een mogelijkheid om stil te staan bij de positieve, creatieve, productieve en inclusieve aspecten die ons volk verenigen; hij brengt aan het licht de eigen verantwoordelijkheid voor ons mooi land Curaçao.

Om deze reden is de Regering van Curaçao van plan de dag anders te vieren. Gedurende de hele dag benadrukt de regering hoe wij als volk onze eigen verantwoordelijkheid in verschillende vormen dragen. S’ ochtends beginnen we met enkele activiteiten rondom het thema gezondheid en beweging. De activiteiten worden in het centrum van de stad gehouden. Daarna volgen activiteiten in enkele wijken tegelijkertijd. De wijken krijgen de mogelijkheid om hun idee over een kunstwerk, die een weerspiegeling is van het concept autonomie in de wijk, aan het publiek te presenteren.

S’ middags zijn er verschillende activiteiten in Otrobanda en Punda. In Otrobanda wordt het evenement ‘Kòrsou ta produsí’ van de Sociale Economische Markt BETH gehouden en in Punda de informatiemarkt ‘Kòrsou ta Informá.’ In dit laatstgenoemde evenement hebben de ministeries en enkele overheidsorganisaties een informatiepost. Daarin ze geven het publiek informatie over hun werk en projecten. De informatiemarkt is van 15 t/m 19 uur achter Wilhelminaplein (vóór het Ministerie van Justitie).

De dag wordt afgesloten met de activiteit ‘Kòrsou ta Reflehá i Selebrá’ in verschillende plaatsen in Punda. Door middel van debatten, artistieke en creatieve vormen brengen de deelnemers hun ideeën naar voren over de constitutionele en historische aspecten van het thema autonomie. Op het podium bij Plasa Jojo Corea kunnen artiesten en mensen met artistieke aspiraties hun talenten aan het publiek vertonen. De regering houdt daarna een officiële ceremonie. Aan het einde van de dag is er muziek voor iedereen.

Bron: CuracaoNieuws

3 Reacties op “CuracaoNieuws | Dag van de Autonomie in de sfeer van burgerlijke verantwoordelijkheid

  1. Abraham Mossel

    Inderdaad waar is de moed om het oplichting zooitje van de ambtenaren en politici die naast de lijn hebben gelopen en gigantisch hun zakken hebben gevuld vanaf 10-10-10 waarvan er al enkele zijn veroordeeld maar nog steeds op dit moment nog de kans hebben om door te gaan met zakken vullen, wanneer stop het eens zij mijn vader in 1944.

  2. Wanneer neemt de regering en Politiek Curacao haar verantwoordelijkheid voor jarenlang wanbeleid, mislukkelingen, corruptie, nepotisme, Verkwisting van gemeenschapsgeld?

  3. Burgerlijke verantwoordelijkheid?

    Laat verantwoordelijkheid nou net datgene zijn wat Kennedy Ruggenaath in het geheel niet neemt.

    Waarmee hij een waardig opvolger is van de laffe slapzak Alexandra Rosaria.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *