CuracaoNieuws | Directeur weg bij burgerluchtvaartautoriteit

Persbureau Curacao

Waarom De Jong nu en zo plotseling moet vertrekken is niet bekend gemaakt | Persbureau Curacao

Hans de Jong gaat per 1 oktober weg als directeur van de Curaçaose Burgerluchtvaart Autoriteit, CCAA.

Zijn plaats wordt voorlopig ingenomen door de waarnemend directeur, Leslie La Place. Het Ministerie zal de werving, en selectie procedure voor een nieuwe directeur zo snel mogelijk starten.

Curaçao wil de felbegeerde categorie 1-status van de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) terug. Speciaal daarvoor was De Jong aangetrokken. Toezichthouder ICAO doet volgend jaar september een audit.

De Curaçao Civil Aviation Authority met bijna 29 mensen in dienst moet de wet- en regelgeving aan de normen van de International Civil Aviation Organization (ICAO) voor de verschillende categorieën geactualiseerd krijgen, de documentatie moet op orde zijn en de burgerluchtvaartautoriteit moet duurzaam zijn opgezet en op peil blijven.

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA oordeelde begin 2012 dat Curaçao niet voldoet aan alle internationale eisen op het gebied van luchtvaartveiligheid. Het land werd daarom gedegradeerd van veiligheidscategorie 1 naar 2. Hierdoor mogen Curaçaose luchtvaartmaatschappijen met eigen toestellen geen vluchten naar de VS uitvoeren.

Waarom De Jong nu en zo plotseling moet vertrekken is niet bekend gemaakt.

Bron: CuracaoNieuws

3 Reacties op “CuracaoNieuws | Directeur weg bij burgerluchtvaartautoriteit

 1. Kan me nog goed herinneren. Toen Charles Cooper als verantwoordelijke minister zei dat het BS was en dat het ging om wat copietjes die vergeten waren. NU jaren later en dure directeuren verder is er nog niets gebeurt.

 2. Trots op Curaçao

  Soms blijkt de put dan toch brak water te geven.

 3. Waarom vertrekt de directeur al zo snel, vraag ik me af?
  Is het niet zo dat hij dacht in een gespreid bedje terecht te zijn gekomen, toen hij de zo begeerde baan aannam? Een vakantie baantje met veel vrije tijd op zee met zijn zeilbootje?
  Deloitte (met al zijn zogenaamde HR ervaring) kan blijkbaar dus ook niet de juiste man/vrouw op de juiste plek zetten, want die vertrek al veel te snel. De overheid moet niet weer in hetzelfde gat vallen. Deloitte begeleidt het selectieproces met zero verantwoordelijkheid. Als ik de overheid was, zou ik mijn duur betaalde geld terug vorderen.

  Kan ook zijn dat hij de bui al zag hangen: binnen 1 jaar naar Cat. 1, terwijl nu blijkt dat die belofte onhaalbaar is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *