CuracaoNieuws | Doodrijder hoort 2 jaar eisen

Persbureau Curacao

Rutger H. had teveel drank op toen hij bij Kolonie op de verkeerde weghelft kwam en frontaal op een tegenligger botste. | Extra

Willemstad – De chauffeur die vorig jaar augustus een Duitse toerist doodreed moet twee jaar de gevangenis in. Althans dat is de eis van het Openbaar Ministerie.

Rutger H. had teveel drank op toen hij bij Kolonie op de verkeerde weghelft kwam en frontaal op een tegenligger botste.

De 28-jarige Duitser Andre Dieter Hester overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De rechter doet 17 april uitspraak.

Bron: CuracaoNieuws

5 Reacties op “CuracaoNieuws | Doodrijder hoort 2 jaar eisen

 1. Het is algemeen bekend dat je makkelijk mensen kan doodrijden en het valt onder de verkeerswet. In veel landen maken criminelen je ook eerst af en daarna rijden ze met een auto over je heen zodat je zgn gestorven bent in een verkeersongeluk en de dader zal geen straf krijgen.

 2. De vraag is of de bestuurders aansprakelijk zijn, ze zijn dronken dus kunnen ze niet rationeel denken. Het wordt tijd dat de caféhouders ook gestraft worden, ze weten dat negers niet lopend naar een café komen en toch krijgen ze alcoholische drank geserveerd.

 3. Twee jaar is de eis, Joep.

  De rechter gaat daar altijd een stuk onder zitten.

  En daarna gaat Rutger H. waarschijnlijk op in het leger der Brian Marianos.

  Vroeger kregen criminelen tenminste nog enige straf door een bestraffende post op hun Facebook van Norman Serphos. Maar zelfs dat is verleden tijd.

 4. Joep Meloen

  Het plaatst de fopstraf voor Dos Santos wel in een heel apart daglicht. Terecht dat deze ‘doodrijder’ 2 jaar krijgt, maar het moet hopelijk voor iedereen duidelijk zijn dat Dos Santos een veel hogere straf had verdiend. Een jaartje of 6 was meer dan logisch geweest.

 5. Da’s een hogere straf dan Nelson dos Santos die 3 wandelaars dood reed, zonder rijbewijs, onverzekerd en met een historie van verkeersovertredingen.

  Terechte straf. Nog te laag omdat je iemand en zijn partner het leven hebt ontnomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *