CuracaoNieuws | Dubbele liquidatie in Koraal Specht

Persbureau Curacao

Dubbele moord Koraal Specht | Extra

Gisteravond laat zijn twee mannen in Koraal Specht doodgeschoten op straat.
Dat gebeurde op de Koraalspechtweg.

Een auto in de straat werd ook geraakt. Een snel opgeroepen ambulance kon niets meer doen.

Een van de slachtoffers is een 17-jarige jongen, geïdentificeerd als Signald Dionisio Richart Quammie. De identiteit van het tweede slachtoffer is nog niet vrijgegeven.

De toedracht tot de liquidatie wordt onderzocht. De politie heeft nog geen idee en vraagt omstanders, buren en andere contact op te nemen via 917 als die meer weten. Anoniem kan ook op nummer 108.

Bron CuracaoNieuws

14 Reacties op “CuracaoNieuws | Dubbele liquidatie in Koraal Specht

 1. @Tif, Wat weet jij nu van de andere posters. Feit is dat de YDK een leven wil dat om bling bling gaat. Alles moet goud en VIP! Nergens zoveel VIP parties en VIP als op Curacao. Alleen kunnen alleen corrupte lui als Ralph Palm of Andre Delger en advocaten als Rogier van der Meer dit veroorloven.
  Alles draait op Respet.. En dan de macho heethoofdjes.. en de vrouwtjes accepteren dit en hitsen deze lui alleen maar op.
  Spreek jij maar die lui aan!

 2. ‘Greater’ Kingston heeft inderdaad nog steeds, zoals veel grote steden, last van (zware) criminaliteit. De criminaliteit index is 77-78. Dit is hoog. [100 is het maximum.]

  De criminaliteit index van Amsterdam is 34-35. Dit is ongeveer 17% lager dan Rotterdam, maar circa 25% hoger dan Utrecht.

  Willemstad heeft een index van 71-72, dus gaat al aardig richting Kingston, Jamaica.

  Hier nog enkele criminaliteit indexen.
  Tokyo, Japan: 14-15
  Singapore, Singapore: 20-21
  Havana, Cuba: 23-24
  Oranjestad, Aruba: 25-26
  Moscow, Rusland: 40-41
  Beijing (Peking), China: 47-48
  Managua, Nicaragua: 47-48
  Asuncion, Paraguay: 53-54
  Jakarta, Indonesië: 56-57
  Santiago, Chili: 56-57
  Paramaribo, Suriname: 58-59
  Santa Cruz, Bolivia: 59-60
  Miami, FL, United States: 60-61
  Montevideo, Uruguay: 62-63
  Quito, Ecuador: 62-63
  San Jose, Costa Rica: 65-66
  Damascus, Syrië: 66-67
  Abuja, Nigeria: 67-68
  Lagos, Nigeria: 68-69
  Guatemala City, Guatemala: 71-72
  Bogota, Colombia: 71-72
  Buenos Aires, Argentinië: 73-74
  Brasilia, Brazilië: 74-75
  Mexico City, Mexico: 77-78
  Santo Domingo, Dominicaanse Republiek: 80-81
  Georgetown, Guyana: 80-81
  Lima, Peru: 81-82
  Belmopan, Belize: 83-84
  Port Elizabeth, Zuid Afrika: 83-84
  Port Au Prince, Haiti: 84-85
  Tegucigalpa, Honduras: 85-86
  Pretoria, Zuid Afrika: 86-87
  San Salvador, El Salvador: 87-88
  Johannesburg, Zuid Afrika: 88-89
  Acapulco, Mexico: 92-93
  Caracas, Venezuela: 94-95

  Verrassend; of toch niet? Dus waar gaat de volgende vakantie naar toe? Zegt u het maar….

 3. Per september 2018 is Amstetdam uitgeroepen tot ‘moordhoofdstad’. Het aantal automatische vuurwapens is enorm in opmars. Vanaf 1-1-19 ligt de teller al weer hoger dan verleden jaar. Al zou je hier een leger afsturen de wijken in om vuurwapens te vinden, dan zullen zij binnen de kortst mogelijke tijd weer binnenkomen.
  Overigens @Frits Pel is er nog steeds een veiligheidsrisico voor Jamaica als reisadvies wat te maken heeft met criminaliteit in de grote steden, w.o. Kingston ( booral downtown Kingston heerst zwaardere criminaliteit) en Montego Bay. Moorden vinden meer plaats binnen de eigen bevolking, oorzaak armoede 16.5% leeft onder de armoedegrens. Uiteraard is dat ook het grote probleem op Cur. Als luilakbollen van
  politici hier aandacht aan zouden besteden ipv zivhzelf rijkelijk belonen, kinderen perspectief geven etc etc., dan zouden we al een heel eind komen!

 4. We gaan hier steeds meer de richting op van de (Zuid)Amerikaanse Narcostaten en Jamaica. In de Jamaica is het aantal misdrijven echter aanzienlijk gedaald. [Overigens kunnen ze er in Nederland momenteel ook wat van, maar per 100.000 inwoners zijn de getallen toch nog aanzienlijk lager dan hier]
  Als oorzaak van deze daling ziet de regering van Jamaica het harde beleid dat vanaf 2010 gevoerd is tegen de gangs. In het jaar daarop was het aantal slachtoffers met ongeveer 45% gedaald. De minister van Nationale Veiligheid, Dwight Nelson, zei dat de daling van het aantal moorden het resultaat was van de gevolgde strategie om de gangs in hun eigen bolwerken aan te vallen.
  Zou op onze eilanden ook meer moeten gebeuren. Helaas is het politie- (en justitiële?) apparaat hier onvoldoende klaar voor.

  @Jan | 11 februari 2019 om 21:25 | & ericlapas | 11 februari 2019 om 11:41 |

  Voordat iemand een kans krijgt om een politie-opleiding te volgen ten einde tot opsporingsambtenaar e.d. te worden beëdigd, dient hij/zij een acceptabele conditie te hebben, dus tenminste een normale BMI.

  GEWENSTE BMI
  20 – 25 Een gezond gewicht van de man.
  18,5 – 2 Het juiste gewicht voor een vrouw.

  Tevens zou de politieleiding ook meer proactief moeten zijn m.b.t. regelmatige fysieke trainingen en daar zelf ook aan mee doen. Goed voorbeeld doet volgen. Het PKC heeft zelf trouwens ook indoorvoorzieningen voor fitness training, sport en spel.

  @Jan Haarlem | 11 februari 2019 om 21:19 |
  Gelukkig dat er hier en daar burgerinitiatieven zijn in samenwerking met de ‘sterke arm’.

 5. Exact @Tif
  Maar je weet inmiddels dat het des KKC reaguurders eigen is!
  @Jan
  De agent is misschien al decennia in dienst en was hij ongetwijfeld een slanke man ooit. Zou zo maar kunnen, nietwaar.

 6. Tif, het is inmiddels bekend dat deze moorden een uit de hand gelopen aan/verkoop van wapens betrof waarbij de ‘slachtoffers’ dus actief betrokken waren

  Wapens die tegen jou en mij gebruikt hadden kunnen worden, en tegen onze families.

  Geen enkele reden dus om hier de fijngevoelige begripvolle geitenwollen sok uit te hangen, Tif.

  Sterker nog, het zijn opvoeders als Tif (alles kan en alles mag) die criminelen kweken.

 7. Fijn als mensen uit een “goed en veilig milieu langs de zijlijn staan en op alles staan af te geven. Altijd makkelijk om mensen belachelijk te maken. Probeer eens uit je gouden kooi te stappen en je in een ander te verplaatsen. Helaas hebben we het niet allemaal makkelijk gehad en hebben sommige mensen geen enkel normaal voorbeeld figuur in hun omgeving. Door in je gouden kooi ta blijven zitten en zo negatief en disrespectfull te zijn zegt nogmaals meer over jou dan over de slachtoffers. Keep judges others by their cover.

 8. De agent op de foto zou bij elk ander politiekorps ter wereld niet door de selectie zijn gekomen.

  Hij lijkt wel 8 maanden en 30 dagen zwanger.

 9. Feit blijft dat er teveel wapens in omloop zijn. Overal eigenlijk. Triest is het wel, je zult maar op de verkeerde plek zijn.
  En om even een opmerking rivhting Clapas te maken; er zijn letterlijk en figuurlijk hele goede mensen tussen de agenten zoals dat overal is. In onze wijk CG was het een 1/2 jr geleden zo erg dat je niet meer normaal op je porch kon zitten. Dankzij de super buurtwatch plus groupsapp + politie Montana zijn de criminelen opgepakt!
  Met zijn allen gedokt voor cameras in de wijk, rondrijden en elkaar op de hoogte houden is het een leefbare wijk geworden.
  Dat mag ook wel een keer gezegd worden. Chapeau voor de politie Montana!

 10. Dushi Hende blijven we maar roepen.
  Wie gelooft die onzin nog ?

 11. Showroe di Emmastad

  Te grote ego’s met een heetgebakerd machismo-grondslag en voilá. Wat geschreeuw bij een onschuldig iets, “mi no ta keda ku su slá” en je hebt zo twee jongeren liggend op straat. Een letterlijk moordeiland is het, met al dan niet Dushi Hende, dat kiezelsteentje in de Caribische Zee.

 12. Heb begrepen dat één van de slachtoffers nog geen 18 jaar is en twee kinderen achterlaat. Aan de politie man is te zien waarom geen einde aan dit geweldsgolf komt. Politiewerk is hier om Curacao gewoon een baan die je tot je pensioen moet uitzitten en de politietop maar zeggen dat de politie met 1 miljoen dingen bezig is.

 13. Zoals altijd. Dit waren ‘goede’ jongens en niemand weet waarom dit is gebeurt.

  Lijkt erop dat criminelen blind zijn en altijd de verkeerde mensen neerknallen

 14. Ik zal maar niet zeggen wat ik hiervan vind, want dan grijpt de Pyongyang comment polis in.

  Ik vind het heel, heel erg voor de slachtoffers. Tevreden, comment polis?

  Heel, heel erg ook voor de MFK, die twee stemmen heeft verloren.

  Pyongyang of niet, blijkbaar heeft u het, uiteindelijk, wel begrepen. En nee, ik ben niet tevreden, maar in ieder geval niet ontevreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *