CuracaoNieuws | Eerste Boeing 737 SLM op Curaçao

Persbureau Curacao

Surinaamse Luchtvaart Maatschappij SLM op Hato | Bea Moedt

De ‘nieuwe’ Boeing 737-700 van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, heeft gisteren zijn eerste vlucht uitgevoerd. Onder vluchtnummer PY729 vloog ‘District of Brokopondo’ vanaf Paramaribo, via Trinidad, naar eindbestemming Curaçao.

De 14 jaar oude Boeing, die wordt geleasd van de Mexicaanse luchtvaartmaatschappij Aeroméxico onder registratienummer PZ-TCT, zette om iets over 08:00 uur (lokale tijd) koers naar het Caribische eiland. Het toestel vloog later via dezelfde weg terug.

De nieuwe SLM Boeing, die de maatschappij eind vorig jaar in ontvangst nam en van nieuw interieur is voorzien, zal worden ingezet op de regionale routes en biedt plaats aan 120 economy class en 8 business class-passagiers.

Het is de tweede Boeing 737-700 voor de Surinaamse luchtvaartmaatschappij. Het eerste exemplaar ontving de SLM in april vorig jaar.

Vloot

De vloot van de SLM bestaat op dit moment uit twee Boeing 737-700 toestellen en een Airbus A340 voor de vluchten naar Amsterdam. De Airbus staat echter al sinds begin vorige maand aan de grond in verband met ‘extra operationele werkzaamheden’ aan het landingsgestel. De maatschappij verwacht dat het toestel eind maart weer ingezet kan worden.

Bron: CuracaoNieuws

6 Reacties op “CuracaoNieuws | Eerste Boeing 737 SLM op Curaçao

 1. Jan Haarlem

  Insel? End of story toch, hoop ik! Dit is toch een blanage ri belastingbetaler toe.
  Pff wat las ik vd week: regering wil nog versnelder belasting innen? Wow ik voorzie n grote uitttocht dit jr.

 2. En Insel?

 3. Ppfff,, gelukkig.

 4. Jan Haarlem

  Idd goed nieuwd.
  Een maand geleden kwam op Aruba een volledige crew bestaande uit vrouwen en afhandelingspersoneel aan.
  Leuk dit.

 5. Mooi zo.

 6. Brian Mariano

  Interessant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *