CuracaoNieuws | Eerste Montessorischool opent deuren op Curaçao

Persbureau Curacao

in een drietalige omgeving in Damacor op de Kinikiniweg

Curaçao heeft zijn eerste Montessorischool. Die gaat een authentiek Montessoriprogramma aanbieden voor jonge kinderen van 3 maanden tot 6 jaar.

En dat in een drietalige omgeving. Binnen de komende vijf jaar komt er dan basisonderwijs aan 6 tot 12-jarigen en een volwassenprogramma voor 12- tot 18-jarigen. De school bevindt zich in Damacor op de Kinikiniweg.

Bron: CuracaoNieuws

5 Reacties op “CuracaoNieuws | Eerste Montessorischool opent deuren op Curaçao

 1. Goed zo, spelenderwijs leren ontwikkelen.

 2. We Kunnen niet vooruitlkijken @hoedanook, wie weet komt er hier ook nog wel een Montessori Lyceum net als ik in Haarlem heb gevolgd, er zijn genoeg mensen ook hier die dit onderwijs voor hun kind willen.
  Als men enigszins bekend is dan weet men dat het onderwijs/scholen in NL die je zo geringschattend tussen haakjes plaatst lid van de Unesco scholen zijn, niets mis met het verwerken van thema’s als vrede mensenrechten intercultureel leren etc etc.
  Maar goed zoals ik eerder aangaf ik vond het een aanwinst.

 3. @Jan,
  Laten wij hopen dat de kinderen die wel dit soort ‘onderwijs’ krijgen oo de middelbare school niet ‘bijgespijkerd’ moeten worden met bijlessen en daarna ook een Hogeschool Rotterdam met succes kunnen doorlopen. De kwaliteit van het onderwijs op curaçao is schrikbarend achteruit gegaan door het beleid van opeenvolgende regeringen. Daar zal het aanbod Montesorie niets aan veranderen helaas.

 4. Je vraagt je toch af onder welke steen Clapas jaren heeft gelegen. In mijn tijd, ben inmiddels 41, zaten mijn zus en ik ook al op de Montessori in Haarlem. Uitermate jammer dat onze dochter net 13 is en deze school niet kan meemaken. Geweldig onderwijs, vrij, artistiek en bijzonder cultureel. Een aanwinst voor het eiland, chapeau en succes.

 5. Ik ben benieuwd hoe dit in de praktijk gaat, zijn het kinderen die niet mee kunnen komen met het reguliere onderwijs of zijn het ouders die gewoon iets anders voor hun kinderen willen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *