CuracaoNieuws | Eerste technisch overleg tussen het Koninkrijk (Aruba, Curaçao en Bonaire) en Venezuela inzake intensivering douanesamenwerking

Eerste technisch overleg tussen het Koninkrijk (Aruba, Curaçao en Bonaire) en Venezuela inzake intensivering douanesamenwerking

WILLEMSTAD – De douane samenwerking tussen Venezuela, Curaçao, Aruba en Caribisch Nederland (Bonaire) wordt geïntensiveerd. Dit moet vooral leiden tot het tegengaan van mogelijke smokkelpraktijken en om het toezicht op de goederenstromen tussen de landen te verbeteren.

Tijdens een technisch overleg op ambtelijk niveau, dat plaatsvond op donderdag 3 mei jongstleden, is onder meer gesproken over wederzijdse informatie uitwisseling en het identificeren van contactpersonen.

Met dit overleg, geopend door Minister van Financiën Kenneth Gijsbertha, is uitvoering gegeven aan de afspraken van het akkoord tussen de landen, dat op 12 januari 2018 werd besproken op Aruba en op 7 april 2018 in Venezuela is getekend. Er zullen meerdere overleggen volgen waarin verdere samenwerkingsafspraken zullen worden gemaakt op het gebied van douane, maar ook op mogelijke andere samenwerkingsterreinen. Een volgend overleg vindt in juni plaats in Venezuela.

Aan het overleg van heden namen behalve vertegenwoordigers van de douane van Aruba, Bonaire en Curaçao ook enkele andere diensten deel. Venezuela is een belangrijk buurland van het Koninkrijk. Een goede samenwerking op het gebied van douane is van belang voor zowel Venezuela alsook Aruba, Bonaire en Curaçao.

Bron: CuracaoNieuws

Een Reactie op “CuracaoNieuws | Eerste technisch overleg tussen het Koninkrijk (Aruba, Curaçao en Bonaire) en Venezuela inzake intensivering douanesamenwerking

  1. ericlapas

    Een douane samenwerking tussen Venezuela, Curaçao, Aruba en Caribisch Nederland (Bonaire) wordt geïntensiveerd.

    Wat moeten wij ons hierbij voorstellen? Heb uit verschillende bronnen vernomen dat in Venezuela de hoge militairen koffers met drugs op de band zetten.

    Er wordt in Venezuela amper drugstransporten door de douane onderschept dat heeft de douane op Curaçao in elk geval met hun Venezolaanse collegae gemeen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *