CuracaoNieuws | Einde aan omslachtig gependel marineschepen

Rene Zwart

Koninklijke Marine in de Annabaai | Foto Rene Zwart

Den Helder – Aan het heen en weer pendelen van marineschepen tussen thuishaven Den Helder en Curaçao komt een einde. De Koninklijke Marine gaat vanaf volgend jaar een van de patrouilleschepen uit de vloot voor langere tijd in Willemstad laten meldt de Telegraaf.

Het is al tientallen jaren traditie: een paar keer jaar zwaaien familieleden op de kade van Den Helder een stationsschip uit dat enkele maanden dienst gaat doen in de West, onder meer bij het onderscheppen van drugstransporten en bootjes met mensen die illegaal Curaçao of Aruba proberen te bereiken. En van de terugkeer wordt een feestje gemaakt.

Het omslachtige gependel is binnenkort verleden tijd. Vanaf 2019 wordt het patrouilleschip Groningen voor 2 jaar in Willemstad gestationeerd. De bemanningen die elkaar om de paar maanden aflossen worden voortaan ingevlogen. De tijd die daarmee bespaard wordt kan efficiënter worden ingezet.

De nieuwe aanpak is mede mogelijk geworden door de vestiging van Damen Shipyards in de haven van Curaçao waar de patrouilleschepen in onderhoud kunnen.

Bron: CuracaoNieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *