CuracaoNieuws | Gerrit Schotte zit straf uit in SDKK-gevangenis

Persbureau Curacao


Gerrit Schotte zit vast. Vanochtend meldde de voormalig premier zich te voet bij de gevangenis van Curaçao. Hij moet daar een celstraf uitzitten van drie jaar vanwege ambtelijke corruptie en witwassen. Met hem liepen ruim honderd sympathisanten, partijgenoten, parlementariërs en familie mee.

 

Zijn levenspartner, Cicely van der Dijs liep ook mee. Zij is door de rechtbank veroordeeld voor het helpen van haar man. Het Openbaar Ministerie heeft gezegd dat ze haar straf later uit kan zitten. Bovendien heeft Van der Dijs een gratieverzoek bij de gouverneur ingediend. Dat loopt nog.

De partij van Schotte, de MFK had woensdag een oproep gedaan aan het volk van Curaçao om mee te lopen en te demonstreren tegen wat zij noemt: de gerechtelijke dwaling, waardoor hun leider nu gevangen moet zitten.

Zij zijn overtuigd dat Schotte gehandeld heeft in het belang van zijn partij en het land Curaçao. De voornamelijk witte Nederlandse rechters zouden meegegaan zijn in het politieke spel van zijn tegenstanders.

Bij aankomst bij de gevangenis werd Schotte met bijbel in de arm geklemd, begroet door gevangenen die vanuit hun tralies om zijn en hun vrijheid scandeerden. De MFK-politicus is daar mateloos populair. Bij de laatste verkiezingen in 2017 won Schotte veertig procent van de stemmen in de gevangenis.

Schotte komt met aanhang naar SDKK | Persbureau Curacao

Oud-premier Gerrit Schotte en zijn partner Cicely van der Dijs meldden zich vanochtend bij de gevangenispoort | Persbureau Curacao

Oud-premier Gerrit Schotte en zijn partner Cicely van der Dijs meldden zich vanochtend bij de gevangenispoort | Persbureau Curacao

Naast zijn celstraf mag Schotte zich vijf jaar niet verkiesbaar stellen en ook een ministerspost ligt niet meer in het verschiet vanwege strenge screeningseisen op het eiland. Die werden ingesteld nadat Schotte als premier was afgezet in 2012.

Maar de voormalige premier heeft gezegd zijn partij vanuit de gevangenis te zullen blijven leiden.

Bron: CuracaoNieuws

8 Reacties op “CuracaoNieuws | Gerrit Schotte zit straf uit in SDKK-gevangenis

 1. @Fox. En daar heeft Cooper aan meegewerkt. Ook is Schiphol niet in categorie 2 van de FAA en Hato wel… En dat is aan Charles Cooper te danken die liever de wereld aan het rondreizen was op gemeenschapskosten dan wat te doen aan de FAA rating!

 2. Echt iets om heel trots op te mogen zijn dat jouw grootste aanhangers zich in Bonfuturo bevinden. Zegt meer over jou denk ik zo. Heel triest. Ook stond Cooper weer live de stomste verhalen te vertellen en appels met peren te vergelijken. Hij zei o.a. dat in Nederland nooit een minister een gevangenisstraf opgelegd heeft gekregen. Ja duh. Dat klopt. Ik heb ook nog nooit gehoord dat in NL een minister (of zoals in dit geval een MP!) überhaupt verdacht werd van ambtelijke corruptie en witwassen, laat staan dat er ooit in de Nederlandse geschiedenis een voor dergelijke feiten veroordeeld is. Nee Cooper is nooit gebeurd. Daarin is Curaçao weer heel uniek.

 3. Abraham Mossel

  Ruim 100 sympahtisanten, waarvan 50 asociale mondy bewoners die één flesje rum en één belkaart zijn belooft maar nooit krijgen en verder 5 staten leden met een eq van nog geen 29 en verder 45 klaplopers die allen een top funuctie in hun mik is geschoven met dikke salarissen door hun maffia leider, wanneer word dikke Cooper eens aangeklaagd door de Nederlandse 2e kamer wegens laster en smaad incl haat zaaien. als ze Cooper gaan onderzoeken naar corrupte praktijken in zijn tijd dat hij gedeputeerde war krijgt hij 25 jaar lik ,Van Raak doe je best eens een keer.

 4. Joep Meloen

  Laten we ophouden met deze idioot. De komende 2 jaar zit hij vast en daarna zal hij wel aan een hoge baan bij de overheid worden geholpen. Dat is hier immers te doen gebruikelijk. Het maakt niet uit of iemand is veroordeeld wegens corruptie, we zetten hem gewoon weer op een plek waar hij wederom de fout in kan gaan. Kijk naar Godett, kijk naar Chong.

  Enige integriteit en schaamte is hier op Curacao niet te vinden, het gaat alleen om zakkenvullen. En daar zijn alle ‘politici’ identiek in.

 5. Ja het is de schuld van de witte rechters dat hij nu gevangen zit.

 6. De vuile huichelaar, komt aanrijden in een dikke Porsche en een bijbel onder zijn arm. Ik ben niet gelovig, maar de 10 geboden ken ik wel. Schotte heeft er een flink aantal van geschonden. Wat een smeerpijp.

 7. Psychopaat Schotte, ‘alles voor het volk’, komt aanrijden in een Porsche Cayenne van een paar ton.

 8. Zelden zo’n stelletje getijsem bij elkaar gezien.

  Schreeuwende viswijven uit de mondi, de luie klaploper Menki Rojer, ratvocacaat klerelije Vaders, Charles ‘Korupshon’ Cooper en de grootste Schotte kontenlikker Amerigo Thode.

  Het viswijf van Boca Sami, Jacinta Constantia, liep ook mee om alvast de route te lopen die zij binnenkort ook moet lopen.

  Als er nog mensen zijn die geloven dat Curacao geen bananenrepubliek en geen corrupt boevennest is, bekijk het filmpje.

  Priceless.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *