CuracaoNieuws | Homohuwelijk splijt politiek

Persbureau Curacao

Giselle McWilliam van de MAN en Stephen Walroud van de PAR dienden het wetsvoorstel van het huwelijk in. Jeser Ayoubi van de PAR sprak zich op de manifestatie juist fel uit als tegenstander | Persbureau Curacao

Willemstad – Grote politieke verdeeldheid over het homohuwelijk op Curacao. Dat blijkt na de manifestatie van afgelopen vrijdag.

Giselle McWilliam van de MAN en Stephen Walroud van de PAR dienden het wetsvoorstel van het huwelijk in.

Jeser Ayoubi van de PAR sprak zich op de manifestatie juist fel uit als tegenstander.

Ook oppositiepartij Pueblo Soberano heeft nu een brief gestuurd naar hun achterban waarin ze aangeven tegen het homohuwelijk te zijn.

Bron: CuracaoNieuws

11 Reacties op “CuracaoNieuws | Homohuwelijk splijt politiek

 1. Wat is de mening van Cleopa
  Hij eet toch van twee walletjes.

 2. Knoek-koe

  @ Comment polis

  Dank je wel!

  😉

 3. Knoek-koe

  Addendum : Aan de kerkelijke leiders, verbeter de wereld begin bij de bestuurs en kuisheids ethos binnen de kerk.
  @Dino, suppletie in het rijtje dat aandacht behoeft uitgevoerd.

 4. @Knoek-koe,
  Je bent vergeten om de kerkelijke leiders en werknemers in het rijtje op te nemen. Want die hebben zich hieraan in alle landen schuldig gemaakt. Ook op Curacao en met medeweten van En de Kerk en Politiek.

 5. Knoek-koe

  Dezelfde godsdienstige instellingen die zo fel tegen dit wetsvoorstel zijn, hebben eeuwenlang een zeer dubbelwaardig en ambivalent standpunt ingenomen ten opzichte van de slavernij.

  Laat deze kerkelijke instelling(en) zich eerst maar eens wat drukker gaan maken om de gedrags en huwelijksmoraal van de politici ,overheids nv – en Bankdirecteuren hier op het eiland.

 6. Curacao Revisited

  de YDK (en Drechi in het bijzonder) blinkt uit in hypocriet te zijn. Op mijn werk zijn ook mensen die op basis van de bijbel homo’s afwijzen. Dit zijn dezelfde mensen die braaf iedere zondag naar de kerk gaan, gescheiden zijn, nooit getrouwd zijn geweest toen zij kinderen kregen, buiten echtelijke kinderen hebben, vreemdgaan en tal van andere dingen doen die de bijbel verbiedt. Beetje zoals CBCS: anderen de les voorlezen maar zelf god nog gebod naleven.

 7. Joep Meloen

  En ondertussen ageren de tegenstemmers volop tegen Nederland voor het zogenaamd discrimineren van criminele Curacaoenaars.
  Het kan verkeren zullen we maar zeggen.
  Meten met 2 maten is hen niet onbekend.

  Hoe was het ook alwaar: ‘Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet ?’
  Volstrekt onbekend gezegde op dit eiland.

 8. Janmer dat Curacao weer teruggeworpen worden in de tijd door een stel clowns!! PS een partij van bejaarden om over de rest maar niet te spreken.

 9. Toen zij een klap kreeg in het gezicht, was het een voorteken wat komen zou.

 10. John Bash

  Kortom het wets voorstel heeft geen schijn van kans. Over 20 jaar misschien wel.

 11. Fred Schiedam

  Kerk en Staat zijn gescheiden!
  Wat men binnen zijn eigen geloofsrichting/overtuiging vindt: leef daar dan zelf naar, maar laat anderen vrij hun keuzen te maken binnen de wetten van de Staat die zo min mogelijk bevoogdend moeten zijn (zie de idealen van de Verlichting).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *