CuracaoNieuws | Huisartsen overwegen kort geding

Persbureau Curacao

Volgens de vereniging mag de overheid niet discrimineren op basis van leeftijd.

De huisartsen vereniging overweegt een kort geding tegen de overheid en SVB. Reden is de weigering van de verzekeraar om huisartsen ouder dan 65 nog onder zorgcontract te houden.

Een deel van hen heeft geen pensioen opgebouwd en komt met het landsbesluit in de problemen. Volgens de vereniging mag de overheid niet discrimineren op basis van leeftijd.

Bron: CuracaoNieuws

10 Reacties op “CuracaoNieuws | Huisartsen overwegen kort geding

 1. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 2. Banda Bou lo keda ku 1 dòkter pa 16 mil hende

  https://www.vigilantekorsou.news/2019/08/23/banda-bou-ta-keda-ku-1-dokter-pa-16-mil-hende/

  Vigilante, 23 augustus 2019

 3. Curacao Revisited

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

  Nog effe Curacao Revisited en ik flikker je voor onbepaalde tijd van dit krantje af.

  Je staat onder verscherpt toezicht. Wat ik maar enigszins verkeerd kan opvatten doe ik voor de eerste paar weken bij jou.

  p.s: geen domme vragen of reacties hierop, of het is al gebeurd.

  Commentpolis

 4. @johanna, you’re missing the point. Je zegt “er zijn heel veel mensen die doorwerken na hun 65e”. Ja, als die een werkgever hebben die hun wil betalen, prima. Ja, als ze klanten hebben die hun willen betalen, prima, dan kunnen ze als zelfstandige werken.

  In dit geval zegt de SVB ook niet dat ze moeten stoppen met werken, alleen dat de SVB ze niet meer zal betalen. Staat zelfs zo in de wet begrijp ik. Het is niet anders dan als jij niet meer naar kapper A wil gaan, kapper A kan gewoon doorwerken terwijl jij lekker naar kapper B gaat.

  Nu is het in de praktijk iets complexer. 90% van de zorg wordt door de SVB betaald, dus hebben die doktoren een probleem. Ze kunnen wel werken maar alleen 10% gaat nog betalen. Maar is dat heel veel anders dan wanneer je bij een bedrijf werkt en je moet met je 65e ermee ophouden?

 5. Ben helemaal eens met @curacao revisted, het gaat allemaal om die grotere woning, die duurdere auto, enz.

  Ik zag laatst Elhage van de Curaçaose Huisartsen Vereniging, op TV, hij probeert het te verbergen maar zijn handen waren constant aan het trillen een signaal van de ziekte van Parkinson.

  Op zich triest en niets om grappen over te maken maar dat de man zoveel van geld houdt en ondanks deze symptomen, niet wilt stoppen met werken, vind ik wel op z’n minst merkwaardig.

 6. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 7. Het is zowiezo raar dat je verplicht wordt om te stoppen met werken op je 65e. Je betaalt ook nog es door aan inkomstenbelasting en sociale premies. Laat mensen lekker werken als ze willen, desnoods keur je mensen op hun gezondheid en kunnen.
  Er zijn heel veel mensen die gewoon doorwerken na hun 65e. Niks mis mee. Desnoods als zelfstandige.
  Overigens, iedereen werkt, ook zonder loon, als je je zaakjes tenminste op orde wil houden. Dus wat is er mis mee om het wel met loon te doen.

 8. Wat een stel arrogante, pedante, pretentieuze eikels, hoe vaak hebben wij gezien dat hotelmedewerkers van de ene dag op de andere werkeloos zijn geworden. Zijn deze huisartsen beter dan iedereen? Stelletje pedante, arrogante eikels zijn het.

 9. Hoezo leeftijdsdiscriminatie? Waar zeuren deze huisartsen over? De pensioengerechtigde leeftijd op Curaçao is toch officieel bij wet verhoogd van 60 naar 65 jaar? De dekkingsgraad van de AOV zou anders in de toekomst onbetaalbaar worden. Als je eerder wilt stoppen en je je dat kunt veroorloven, dan heb je die vrijheid.

  Werknemers die langer door willen werken, kunnen evenmin van hun werkgever eisen dat ze langer kunnen doorwerken dan tot 65 jaar. Reken er maar op dat je bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd eruit gebonjourd wordt. Deze wet geldt toch voor iedereen?

  Ook deze artsen hebben na hun 65e gewoon recht op een AOV uitkering. Is geen vetpot geef ik toe, maar het klinkt nogal ongeloofwaardig dat zij gedurende hun hele werkzame leven niet gespaard hebben voor een aanvullend pensioen. Om maar niet te zeggen dat dat wel ongelooflijk dom zou zijn.

 10. De grens van 65 is arbitrair en een politieke keus.
  Dat sommigen geen pensioen opgebouwd hebben is ronduit dom. Ze verdienen genoeg om geld opzij te leggen.
  Ze willen blijven praktiseren tot aan hun dood? Doen ze nog aan bijscholing?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *