CuracaoNieuws | Human Rights Caribbean: Curaçao zet Venezolaanse migranten onder druk

Koninkrijksrelaties.Nu

Sinds begin dit jaar zijn de grenzen tussen de ABC-eilanden en Venezuela gesloten waardoor er ook een eind is gekomen aan de zogeheten ‘deportatievluchten’ | Persbureau Curacao

Willemstad – Op Curaçao worden Venezolaanse migranten die geen verblijfsstatus hebben door de autoriteiten onder druk gezet een ticket te kopen om via een derde land terug te keren naar Venezuela.

Dat zegt de Curaçaose mensenrechtenorganisatie Human Rights Caribbean. Sinds begin dit jaar zijn de grenzen tussen de ABC-eilanden en Venezuela gesloten waardoor er ook een eind is gekomen aan de zogeheten ‘deportatievluchten’. In afwachting van hun vertrek worden migranten vastgehouden in de vreemdelingenbarakken op het terrein van de gevangenis.

Human Rights Caribbean meldt dat de leefomstandigheden ,,van de gevangen vluchtelingen onder het minimum liggen.” Zo is er onder meer onvoldoende eten. ,,Human Rights Caribbean doet nog steeds veel moeite om op verzoek van de gedetineerden bijstand te geven. Hopelijk wordt dat spoedig gehonoreerd.”

De mensenrechtenorganisatie is verheugd over de vasthoudendheid van de Eerste Kamer. Die heeft staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Raymond Knops opnieuw een serie indringende vragen gesteld over de opvang van Venezolanen op Curaçao en de Nederlandse verantwoordelijkheid daarvoor. ,,De brief geeft duidelijk blijk van een groeiend besef in Nederland van de mensenrechtensituatie van de Venezolaanse vluchtelingen en migranten op onze ABC-eilanden. Het geeft ook blijk van de notie van een gezamenlijke Koninkrijksverantwoordelijkheid.”

Bron: CuracaoNieuws

Een Reactie op “CuracaoNieuws | Human Rights Caribbean: Curaçao zet Venezolaanse migranten onder druk

  1. ericlapas

    Wellicht kan Human Rights Caribbean eisen dat de hulpgoederen die van Maduro Venezuela niet in mocht en in containers ligt te bederven, snel onder de Venezolaanse vluchtelingen hier wordt uitgedeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *