CuracaoNieuws | Importverbod op Colombiaans vlees

Persbureau Curacao

Suzy Camelia-Romer | Extra

Curaçao importeert even geen vlees uit Colombia. Dat maakt de minister van Volksgezondheid bekend. Reden is de uitbraak van mond-en-klauwzeer in dat land. Ook passagiers die van Colombia naar Curaçao reizen mogen geen vleesproducten meenemen.

Het gaat om twee recente uitbraken op 29 september en 10 oktober van dit jaar. Hierdoor heeft Colombia de FA-vrije status verloren en zijn wederom door betrokken instanties op Curaçao op laste van de afdeling Veterinaire Zaken van het ministerie voorzorgsmaatregelen getroffen.

Colombia heeft recent nog uitbraken gehad die tot een importverbod leidde, zoals in 2017. Eind van dat jaar werd Colombia vrij verklaard door de Wereldgezondheidsorganisatie, maar nu is de ziekte weer terug.

Symptomen van mond-en-klauwzeer zijn onder andere blaren aan de poten, mond en borst. Ook is er sprake van overvloedig speeksel en verminderde eetlust en melkproductie. Bij jonge dieren is de ziekte vaak fataal. De ziekte wordt overgedragen door contact met besmette dieren.

Bron: CuracaoNieuws

3 Reacties op “CuracaoNieuws | Importverbod op Colombiaans vlees

  1. Het blijkt weer, er is niets boven onze eigen geiten, die eten papier, plastic en alles was los en vast zit en ze zijn nooit ziek.

  2. Suzy Romer en haar gigolo Alvin Daal zijn de grootste graaiers die er op deze rots rondlopen.

  3. De Rechtsstaat

    Goed nieuws voor Stevie. Hij hoeft zich niet te verantwoorden voor een ander “failed project”. De duizend koeien zijn tot nader orde in quarantaine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *