CuracaoNieuws | Jamaloodin aangekomen op Curacao

Persbureau Curacao

Jamaloodin is door leden van het Curaçaose Arrestatie Team overgebracht van Caracas naar de luchthaven Hato.

Op verzoek van het Openbaar Ministerie Curaçao is heden, 11 september 2018, de man G.R.M. Jamaloodin (50) door de Venezolaanse autoriteiten overgedragen aan de justitiële autoriteiten van het land Curaçao.

 

Jamaloodin is door leden van het Curaçaose Arrestatie Team overgebracht van Caracas naar de luchthaven Hato. De uitlevering is geruime tijd geleden verzocht naar aanleiding van een drietal onderzoeken die op Curaçao worden verricht, in welke onderzoeken G.R.M. Jamaloodin als verdachte wordt aangemerkt. Het betreft de onderzoeken Germanium, Passaat en Maximus.

In het onderzoek Germanium bestaat de verdenking dat G.R.M. Jamaloodin, als de toenmalige Minister van Financiën, betrokken is geweest bij het verduisteren van ongeveer 450.000 gulden aan subsidiegelden voor verbetering van het sportveld Divi Divi in de wijk Steenrijk in de periode 2012-2014.

Het onderzoek Passaat, dat een zijtraject is van het onderzoek Bientu, houdt verband met strafbare handelingen in het kader van de totstandkoming van de inkeerregeling bij de Belastingdienst in 2011. G.R.M. Jamaloodin wordt in dit verband verdacht van valsheid in geschrift.

In het onderzoek Maximus wordt G.R.M. Jamaloodin verdacht van betrokkenheid bij de moord op H.M. Wiels in mei 2013. Meer in het bijzonder wordt Jamaloodin ervan verdacht samen met anderen opdracht te hebben gegeven voor de moord op H.M. Wiels en daarvoor ook te hebben betaald.

Bij zijn aankomst op Curaçao is G.R.M. Jamaloodin direct aangehouden en in verzekering gesteld. Hij zal zo spoedig mogelijk worden voorgeleid voor de Rechter-Commissaris.

De uitlevering van G.R.M. Jamaloodin werd mogelijk gemaakt dankzij de goede samenwerking met Interpol, het Openbaar Ministerie in Caracas, het Ministerie van Binnenlandse Zaken van Venezuela, de Nederlandse Ambassade in Caracas en het Korps Politie Curaçao.

In het belang van de verschillende onderzoeken zullen er voorlopig geen nadere mededelingen worden gedaan.

Bron: CuracaoNieuws

9 Reacties op “CuracaoNieuws | Jamaloodin aangekomen op Curacao

 1. ‘Pretu’ werd van de marinekazerne te Suffisant naar een cellencomplex te Barber overgeplaatst. Waarna hij kort daarna dood werd aangetroffen. Het was Suzy Camelia-Römer die de (zelf)moord van ‘Pretu’ onderzocht. Natuurlijk is er niets uit dit onderzoek voort gekomen. Wel kon een belangrijke schakel die de toedracht van moord van Helmin Wiels kon verduidelijken niet meer getuigen! Mocht Jamaloodin gepaaid worden om ‘de grotere vis’ te kunnen vangen, dan is een lot (no pun intended) als ‘Pretu’ niet uitgesloten.

 2. @Renée van Aller, Ken je Pretu nog. Mensen achter deze moord zullen waarschijnlijk achter alle familieleden gaan.

  Mensen achter de moord zijn niet snugger door het te laten doen door Monster maar ze hebben veel macht en heel veel te verliezen!

 3. Renée van Aller

  Men kan het ook anders zien. Met spitse en vriendelijke verhoortechnieken, zegt de vermoedelijke opdrachtgever misschien wel wie de echte opdrachtgevers zijn, als die al bestaan. Want om het eigen hachje te redden, is men tot veel bereid en in staat. Het kan nog verrassend uitpakken, vooral als sommigen het haastige hazenpad kiezen of elders de aandacht van zichzelf pogen af te leiden. Zoals gezegd er zijn meerderen die zich achter Jamaloodin verschuilen. Voor medewerking kan strafaanpassing worden toegezegd als onweerlegbaar uit de feiten en verklaringen een deugdelijk complot om Wiels voortijdig naar het Paradijs af te vaardigen, kan worden vastgesteld. Renée van Aller& John de Vries

 4. Ach Heer, die man is toch onschuldig.Zoals zovelen hier: Schotte en echtgenote, Garcia,D Dick, R dos Santos, K Wilsoe , Fraudeline Wiels , en wijlender broertje

 5. Eric,
  Ik kan je woorden volledig onderstrepen!
  Jamaloodin, de halfbroer en het sulletje van de familie wordt geslachtofferd.
  Jamaloodin, onze onverschrokken cowboy met zijn voorstel om ieder staatslid en minister van vuurwapens te voorzien, is mijns inziens veel te stom om de zaken waarvan hij wordt beschuldigd zelf bedacht te hebben. Zijn broertjes zijn tot alles in staat maar laten de kolen door anderen uit het vuur halen om zo zelf buiten schot te blijven.

 6. EINDELIJK!!!…Ik ben niet gelovig,maar Dios gracias : )…morgen en de rest van de week ga ik aandachtig naar de radios/tv kijken hoe ze dit gaan rapporteren, want dit zegt heel veel over hun agenda

 7. Als het niet om zijn halfbroers was dan was deze man niet verder dan een schoonmaker of buschauffeur gekomen. Het is ook logisch dat hij nu opgeofferd wordt. Helaas zullen we nooit weten wie de echte intellectuele dader is.

 8. 3 van de vier 2010 MFK ministers nu achter de tralies.

  Is de door de MFK regering aangestelde Stella van Rijn, alias Schottes stoeipoes, nog houdbaar in haar zwaar overbetaalde functie van secretaris generaal?

  En gaat prive fotoslaaf Ramsay Soemanta nu ook kiekjes maken van de MFK mafia in Bon Futuro?

  Moet zeggen dat dit oranje pak Ramboloodin beter staat dan zijn zigeunerkoning maatpakken van 2010!

 9. Joepieeeeeeee!! En nu opsluiten en de sleutel weggooien!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *