CuracaoNieuws | KPMG verdwijnt van de eilanden

Persbureau Curacao

De Curaçaose tak van KPMG kwam afgelopen voorjaar in opspraak toen het hoofdkantoor werd doorzocht door het OM | Foto KPMG managing partner Begina

Willemstad – Vijftig auditors van KPMG Dutch Carribean gaan over naar Ernst and Young Americas. Daarmee komt er een einde aan de aanwezigheid van KPMG op de eilanden.

Van de big four zijn nu alleen nog Ernst & Young en Deloitte aanwezig op de Antillen. De Curaçaose tak van KPMG kwam afgelopen voorjaar in opspraak toen het hoofdkantoor werd doorzocht door het OM.

Bron: CuracaoNieuws

Naschrift KKC

Tegen de Antilliaanse accountant van CPG, Gianni Schob (KPMG) heeft het Openbaar Ministerie in Nederland een tuchtprocedure aangespannen.

7 Reacties op “CuracaoNieuws | KPMG verdwijnt van de eilanden

 1. @Bertm Eigenlijk is dat voor alle big 4.. Deloitte, EY en PWC kunnen er ook wat van. Zo heeft een directeur van 1 van deze 3 ooit een rapport goedgekeurd bij de overheid terwijl er veel corruptie was.. als dank kreeg werd zijn moondiweggetje geasfalteerd tot aan zijn huis..

 2. Het zijn maffia .
  De V.O.C mentaliteit .

 3. KPMG was 20-25 jaar geleden het accountantsbolwerk van Curacao, maar de eindeloze hebzucht van Peter Grootens en zijn opvolgers heeft de organisatie de das omgedaan.

  Peperdure rekeningen, grote feesten, snoepreizen, alles kon in die tijd.

  Maar the times they are a-changin. De tijd dat facturen van de big four kritiekloos werden betaald is voorbij. Zelfs bij APNA en SVB, jarenlang de goudmijnen van Peter Grootens en co, over de rug van ons belastingbetalers.

 4. Accountants zijn net geparfumeerde drollen, bijna alles is schijn, te dure kantoren, maatpakken, enz. enz en vaak gepeperde rekeningen om de schijn hoog te houden. Ben benieuwd wat met het kantoorpersoneel gaat gebeuren. Ik lees nergens of er wel of geen ontslagen zullen vallen. Maar ja, als de dames en heren naast het bezoeken van happy hour na het werk ook af en toe een boek openmaken, hoeven we geen zorgen te maken.

 5. the devil goes in disguise .
  KPMG goes in EY.

 6. @Henk, En je vergeet dat zij op project basis werkzaamheden doen voor de overheden.. Natuurlijk tegen hun uurtarief!

 7. Het wordt tijd dat instanties als de Centrale Bank het vereiste van een Big Four accountantsverklaring afschaffen.

  Niet alleen zijn Big Four accountantskantoren meer bij schandalen betrokken dan welk ander accountantskantoor ook, er dreigt nu ook een oligopolie (EY en Deloitte) en dadelijk wellicht een monopolie (EY), dat de al torenhoge uurtarieven van deze kantoren nog verder zullen opdrijven.

  Want de patser partners moeten natuurlijk wel hun patser bakken blijven rijden, auto’s waarvoor zelfs Justin Bieber en 50 Cent zich zouden schamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *