CuracaoNieuws | Kunstwerken gestolen

Persbureau Curacao

‘Rei di Shelu’ – kunstenaar Giovanni Abath

WILLEMSTAD – In de nacht van 21 op 22 september zijn er twee kunstwerken ontvreemd bij Landhuis Bloemhof. Het betreft het werk ‘Rei di Shelu’ (zie foto) van kunstenaar Giovanni Abath en het werk ‘Eye see I’ van Giovani Zanolino. Beide kunstenaars hebben samen een expositie bij Landhuis Bloemhof.

Het kunstwerk van Abath is een vogel van stainless steel op hout met afmetingen van 70 cm bij 70 cm bij 30 cm en hing aan de muur buiten. Het kunstwerk van Zanolino is een print van een oog op een spiegel in een ovalen gouden lijst met de afmetingen van 43 cm bij 53 cm. Dit kunstwerk hing binnen in de voorgalerij.

“We hopen ten stelligste dat deze kunstwerken weer opduiken. En dat ze niet beschadigd zijn of worden. Wie deze kunstwerken aangeboden krijgt, moet weten dat ze gestolen zijn en dat de kunstenaar zijn ziel en zaligheid in het maken ervan heeft gestopt zonder daar een cent voor te ontvangen. En het is dubbel zuur, vooral omdat deze jonge kunstenaars keihard aan de weg timmeren voor Curaçao,” aldus Landhuis Bloemhof.

‘Eye see I’ – Giovani Zanolino

Bron: CuracaoNieuws

2 Reacties op “CuracaoNieuws | Kunstwerken gestolen

  1. Die bird is best mooi, en die Spiegel je verward 2 dingen denk ik, Jij moet er dan ook niet in kijken misschien.
    Je schoonmoeder zal dat vast begrijpen.

  2. Dat ding is zo lelijk, dat zelfs Selikor hem niet mee zou nemen als ik hem buitenzette.

    Ik zou ze nog niet aan mijn schoonmoeder cadeau doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *