CuracaoNieuws | Maarten Schakel opnieuw naar tumbafestival

Persbureau Curacao

Maarten Schakel – tumbafestival 2014 | Persbureau Curacao

Maarten Schakel heeft zich ingeschreven voor het Tumbafestival. De DJ van Dolfijn FM doet voor de tweede keer mee.

De eerste keer in 2014 was met ‘Stobá di Tumba’, een compositie van voormalig tumbakoning Farley Lourens. Die gaat opnieuw een compositie schrijven. Of de band Wesu van Hector Sampson Schakel gaat begeleiden wil de populaire DJ nog niet zeggen….

Bron: CuracaoNieuws

29 Reacties op “CuracaoNieuws | Maarten Schakel opnieuw naar tumbafestival

 1. @Joey, Het is precies hetzelfde als wat wij YDK hebben in Nederland. We kunnen vloeiend Nederlands spreken, hard studeren en werken en toch blijven wij altijd de antilliaan. nooit de ‘Nederlander’.
  En zo is het op Curacao. De YDK heeft een minderwaardigheidscomplex. De makamba is onze vijand (En voor elke YDK man is zijn droom een Wit makamba meisje). Wij zijn zeer goed in vinger wijzen en vergelijken als het ons uitkomt. Inderdaad we zeggen dat makambas niet integreren en geen Papiamentu spreken. Maar als een makamba wel papiaments leert en wel ‘integreert’vinden we dat eigenlijk ook weer niet goed. Wij willen eigenlijk gewoon onze cultuur behouden. Tumba is van ons zoals eigenlijk papiaments ook van ons is. En als makambas papiaments leren dan horen ze hoe dom we zijn en wat we over hun roddelen. en als zij meedoen met onze tumba pakken ze eigenlijk iets af wat van ons is.

 2. Joey is de nickname van Maarten Braakel?

  Doen geloven dat je wilt inburgeren door mee te doen aan het tumba festival maar bij Dolfijn een payroll hebben die 100% macamba is?

  Maarten Braakel is een enge creep en een waardeloze dj, die in Nederland niet aan de bak kwam omdat hij geen enkel niveau had maar op Curacao, waar niets van niveau is, hij wel een aardige cent kan verdienen omdat eenoog in het land der blinden koning is.

 3. Het is blijkbaar nooit goed genoeg… makamba praat alleen Nederlands, niet integrerende makamba! Makamba probeert Papiaments te praten, hahaha hij/zij wordt uitgelachen om het accent, grappige makamba! Waarom nog proberen om het te praten als je toch wordt uitgelachen. Makamba geeft er niks om dat hij/zij wordt uitgelachen en gaat stug door om beter Papiaments te leren, ik heb respect voor deze makamba maar hij blijft een makamba. Makamba kan inmiddels vloeiend Papiaments en wilt meedoen met het tumba festival, WTF dit festival is van ons, je doet dit alleen maar om dolfijnfm en jezelf te promoten, je doet dit voor je ego etc etc.
  Het is nooit goed genoeg. Maarten woont hier al lang, heeft een groot hart voor het eiland, groter dan de meeste mensen die hun vuil hun auto uitflikkeren waar hij opruimingsacties voor heeft opgericht en doet meer goed voor het eiland op eigen persoon en via dolfijnfm (ieder kind een kerstkado bijvoorbeeld) dan menig YDK. Hij spreekt vloeiend Papiaments en nu wilt hij (nogmaals) meedoen met het tumba festival. Resultaat op zijn deelname op deze nieuwssite zijn alleen maar negatieve reacties. Laat hem lekker meedoen, wat is het probleem.. Hij doet alles wat jullie van een makamba vragen en MEER maar nog steeds is het niet goed genoeg! Ik ben benieuwd of iemand mij kan vertellen wat een makamba zou moeten doen om geaccepteerd te kunnen worden als een gelijkwaardig persoon. Zoals ik het zie is maarten één van de meest geïntegreerde makambas op het eiland en zelfs dan is het niet goed genoeg. Vraag jezelf nu maar af waarom makambas geen moeite doen om te integreren of de taal te leren. Ze (niet allemaal) willen het wel maar het werkt erg ontmoedigend als je wordt uitgelachen en wordt tegengewerkt. En als je het wel spreekt ben je nog steeds een kut makamba.

 4. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze spelregels

 5. 24 reacties over dit onderwerp geeft wel aan dat het de reaguurders hoog zit.
  Soms schaam je een NL te zijn als je die vuiligheid leest. Shameful!

 6. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze regels.

 7. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze spelregels

 8. Als ik Curacao ben en dat troep ritmo combina op de radio hoor dan draai ik het meteen naar een ander radiokanaal.
  Als je geluk heb dan ontvang je venezolaanse zenders.
  Daar draaien ze goed muziek.
  Jammer dat wij geen puerto ricaanse of dominicaanse zenders op curacao kunnen ontvanger. Pura musica. Leuk muziek.

  Raar is dat wij geen goed muziek hadden kunnen ontwikkelen.
  Kijk naar santo domingo, puerto rico , venezuela. Die hebben leuk muziek. Zelfs de musica llanera vsn venezuela is leuk om naar te luisteren.

  Zelf jamaica doet het goed met hun reggae music. Het is niet mijn ding. Maar ze hebben de wereld wel ermee kunnen veroveren.

  Maar ons muziek is niet als vroeger. Het is niet eens matig, maar slecht.
  Vroeger hadden wij leuk muziek. Goede bands. Maar niet meer.
  Alles wat wij doen is matig of slecht. Wij stellen geen hoge eisen aan niets wat wij doen.

  Y pa colmo de los colmos heeft Aruba en Bonaire ook ritmo combina overgenomen. Dus die krijg je niet meer weg.
  Het is net als bigie pokoe van Surinsme. Ook troep.

 9. @Wim.
  Als een artiest, Nederlands of Curacao’s, meedoet aan wat voor spel, festival, televisie optreden dan ook, dat eigenlijk niet bij hun past is het voor mij altijd om hun image te vergroten of een in het slob geraakte carriere weer nieuw leven in te blazen. En of Dolfijn nu een 100% macamba zender is of niet, als de muziek maar goed is. De meeste dj’s vooral hier l*llen als een kip zonder kop. Paradise inclusief.

 10. Juist opmerker, maar Peter van de Ligt deed het spontaan en had zelfs de beste tumba, maar een macamba mocht natuurlijk niet winnen.

  Verschil is dat Maarten Schakel het puur voor zijn ego doet, zo van kijk mij eens ingeburgerd zijn. Er is werkelijk niets echt aan die vent, als ik hem hoor moet ik al braken.

  Noem hem maar gerust Maarten Braakel.

 11. Marlon: Dat was in 1992 en de zanger was Peter van der Pligt. Zijn Tumba Kumpli Kune deed het heel goed en werd zowel met de Marcha Grandi als Despedida volop meegezongen en gedanst.
  We hebben het dus over zo’n 27 jaar geleden! en niemand maakte er toen een probleem van dat een ‘macamba” meedeed aan het festival.

 12. Beflapas, John Bash zegt met iets vriendelijker woorden ook dat hij het tumbafestival bagger vind.

  De andere meer gevoelige onderwerpen, de macama die voor zijn image doet alsof hij integreert en de kwaliteitsarme bevolking hier raakt hij niet eens aan. Ja, dan is het makkelijk om het met John eens te zijn, niet.

  On topic: Radio Dolfijn is een 100% macamba zender. Dat mag, maar ga dan niet hypocriet meedoen aan het tumbafestival, alsof je zo voor integratie bent, Schakelaar.

  Dat Dolfijn business doet met Ramsay Soemanta, kontelikker van Gerrit Schotte en grootschalig belastinggeldmisbruiker, gaf al eerder aan dat integriteit bij Dolfijn ver te zoeken is.

 13. Dat ik dat nog kon meemaken, ik ben voor het eerst helemaal eens met @John Bash.

 14. John Bash, mooi geschreven, ben het nog met je eens ook.

  Curacao is niet de slechtste plaats om te leven, het is ook een eiland waar je snel boven de rest uitsteekt – niet omdat jezelf zo goed bent maar omdat de rest zo slecht is (‘in het land der blinden is Eenoog koning’). Daarom hebben middelmatige macambas zoals ik hier topposities.

  Maar dat neemt niet weg dat je best kritiek mag hebben op wat er slecht is, zoals de aartsluie niet vooruit te branden bevolking hier.

 15. Tsjonge tsjonge wat een stelletje zeurpieten weer. Het lijkt af en toe een bierkransje van Oude Mannen Vereniging Willemstad en omstreken.
  Wat maakt het uit of iemand meedoet aan de tumba, carnaval enzz.
  Het gaat om de gezelligheid die ermee gepaard gaat. En of er nu Nederlanders met tumba meedoen of Curacaoenaren aan Hollandse hits festival maakt niet uit. Mijn vrouw is een echte YdK, maar vind net als ik tumba, schlagermuziek, carnavalsmuziek, fado ed helemaal niets. Maar voor de gezelligheid met mensen, biertje drinken tijdens zo’n festival, draaien we onze interne knop om en gaan er naar toe met kennissen die het wel leuk vinden. En ach, het is maar 1 x per jaar.
  @Maurice en Frank. Er is maar 1 eiland die aan jullie wensen voldoet. Dat is een onbewoond eiland ergens in een oceaan met maar 1 verbinding per jaar en als gezelschaps dier een stel krijsende wilde zwijnen.

 16. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze regels.

 17. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze regels.

 18. EAJ en Jan: ik ben hier voor de zon en de rust, zeg maar het goede leven.

  Een lui, asociaal, doml en crimineel volk met uitspattingen als tumba krijg ik daar helaas bij.

  Daarom is het jammer dat hypocrieten als Maarten Schakel, die er grotendeels hetzelfde over denken, door mee te doen aan het tumba festival willen doen geloven dat ze zo graag willen integreren met dat door hen geminachte volk. Maar kijk eens door de ramen van de studio van Radio Dolfijn: alleen macambas, geen Yu Korsow te zien!

  Overigens houd ik mij hier wel keurig aan de regels en betaal flink belasting, dus van mij heeft niemand last, integendeel.

 19. Exact, EAJ!

 20. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze regels.

 21. Vele jaren geleden had een nederlander ook al met de tumba festival meegedaan. Was wel grappig. Ik was er niet bij. Maar ik begreep dat het leuk was.
  Ach let it be. Let be.

  Life is soooo short pipo’s.
  Goza mi gente. Disfruta.

 22. Ik heb ergens gelezen: …..afschuwelijke tumbafestival……

  Maar het is karnaval en de tumbafestivals zijn als parodie of grap bedoeld. Naderhand is het serieus geworden. Mede vanwege de ang 10.000 of meer aan prijzengeld.
  Net als de prins y pancho di carnaval. Die krijgen zgn de sleutel van Willemstad. Denk je dat het echte sleutels zijn ? Dat die goze een echte prins is ? Neen. Het is als grap bedoeld.

  Anyway. Ik luister liever (eventjes) naar tumba dan ritmo combina cq porqueria. Dus als er stond …….afschuwelijke RITMO combina, f….
  Dan zou ik 110% mee akkoord zijn gegaan.
  Tumba is geen gabber muziek. Ritmo combina wel.

 23. Verklaar uw nader, hooggeeerde La Stiwz.

  Als ik je reactie al niet begrijp, dan zullen alle andere (intellectueel minder bedeelde) lezers al helemaal afhaken.

 24. Commentpolis

  Deze reactie is geweigerd wegens strijd met onze regels

 25. De jaloezie springt je weer tegemoet-:)

 26. EAJ, dat kleine kikkerlandje op Curacao is ongetwijfeld van hoger niveau dan jouw Korsow.

 27. Arrogante zelfingenomen kwal, die Maarten Schakel, zag hem bij de Santa Run, walgelijk.

  En nu weer beetje de integrerende macamba uithangen, door mee te doen aan het afschuwelijke tumbafestival, festival van de wansmaak bij deelnemers en bezoekers.

 28. Niet zeuren laplas. Hij probeert tenminste te integreren. Kun je van vele Nederlanders op Korsow niet zeggen. Die proberen hun eigen kikkerlandje op Korsow te creeren.

 29. In feite vind ik dat deze Maikel Schakel onze cultuur belachelijk maakt. Tumba is iets van ons dat moet ook zo blijven. Wij zien elke dag Nederlandse mannen met onze Curacaose vrouwen hand in hand door de stad lopen en soms met twee dushies tegelijk. Onze vrouwen mogen ze hebben maar van de Tumba moeten ze afblijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *