CuracaoNieuws | Marechaussee mag Europese Nederlanders niet grondig controleren op Bonaire, maar doet het toch

Koninklijke Marechausssee op Bonaire | Persbureau Curacao

Kralendijk – Nederlanders die naar Bonaire vliegen worden net als iedereen grondig gecontroleerd. Dat mag niet, de marechaussee handelt daarmee in strijd met de wet. Grondige controles zijn er alleen maar voor vreemdelingen.

Maar de marechaussee wil weten of een Europese Nederlander niet langer dan 180 dagen in één jaar op Bonaire verblijft. Tegen Amigoe zegt de baas van de marechaussee gewoon door te gaan met de onwettige controles.

Bron: CuracaoNieuws

9 Reacties op “CuracaoNieuws | Marechaussee mag Europese Nederlanders niet grondig controleren op Bonaire, maar doet het toch

 1. John Bash schrijft:
  Zoals vraag waar komt u vandaan. Antwoord uit een vliegtuig. Hoelang blijft u. Antwoord tot ik weer terug ga. Wie heeft uw ticket betaald antwoord de bank.

  Ik schrijf:
  Hun vragen:
  Waar is je ticket: heb ik niet bij me.
  hoe lang ik in Nederland blijf: mijn antwoord: maak het wat uit ? Zolang ik wil. Waarom wil je dat weten ? Heb ik dan geen recht om hier te zijn ?
  Wat ben je op Curacao gaan doen: salsa dansen.
  Hoe lang ben je op Curacao geweest: ben ik vergeten.
  Resultaat is dat ze mij dan naar achteren meenemen of zeggen dankje wel meneer en loop ik door.

 2. Ik vul alles eerst online, dan hebt je, dat gedoe niet. Dan weten ze alvast, wat voor vlees hun in het kuip hebben. Heel simpel, tenzij je, wat te verbergen hebt, haha.

 3. Schijnbaar zijn deze controles toch nodig ben ik snap het geouwehoer over de controles niet. Ben op Schiphol er ook al enkele keren eruit gehaald. 3 x betrapt met teveel sigaretten bij mij, 2x mocht ik ze meenemen 1x inleveren plus boete. Vlieg naar eens naar Israël daar zijn er pas controles. Domme antwoorden, opvallend gedrag of verdachte bagage is gegarandeerd transfer naar hotel of retourvlucht missen.

 4. Op Schiphol gebeurt hetzelfde. Mijn zus wordt er steeds uitgehaald voor de totale controle. Als reden geven ze op omdat ze alleen reist. En inderdaad van die stomme vragen. waar ben je geweest, hoe oud is je zus, wanneer is ze jarig bla bla bla.

 5. @JanH. Je hebt gelijk. 2 weken geleden reisde ik alleen van Curacao naar Schiphol per KLM ivm familie omstandigheden. Ik (begin 60) werd ook uit de rij gehaald en voor controle naar een aparte ruimte meegenomen. Ik ben een blanke Hollander die al jaren op Curacao woont samen met mijn Curacaose vrouw. Moet er wel bij vermelden dat ik de enige blanke was in die ruimte en dat ik het een beetje heb uitgelokt door op domme vragen een dom antwoord te geven. Zoals vraag waar komt u vandaan. Antwoord uit een vliegtuig. Hoelang blijft u. Antwoord tot ik weer terug ga. Wie heeft uw ticket betaald antwoord de bank.

 6. Heel goed, to be continued.
  Clapas met jouw ‘onderstand’ lijkt het me moeilijk een ticket te ‘veroorloven’.
  Overigens is de 109% contr niet alleen voor de YdK, geldt eveneens voor Aziatische vluchten. Je loopt weer achter oproerkraaier!!

 7. Gezien de onststellende criminaliteit onder jouw volk, Beflapas, zijn die 100% controles op Schiphol 100% terecht.

 8. Nou weten de Europese Nederlanders hoe wij ons op Schiphol voelen. Wij zitten ook in het koninkrijk maar alles wordt op Schiphol binnenste buiten gekeerd.

  Sommigen van ons moeten zelfs bukken zodat de douane een kijkje kan nemen en altijd van die domme vragen, “hoe lang heb je daar gebleven?”, “wie heeft jouw ticket betaald?”. Alsof wij zelf geen ticket kunnen veroorloven.

 9. Terecht gaat de marechaussee daar mee door.

  Hoe meer controle hoe beter.

  En hou alstublieft op over gebrek aan privacy, terwijl je wel je hele hebben en houwen op Instagram of Facebook zet.

  Of, zoals Beflapas, op KKC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *