CuracaoNieuws | Marineschepen bezoeken Curacao na Bahama’s

Persbureau Curacao

marineschip Zr.Ms. Johan de Witt

Maandag 23 september komen marineschepen Zr.Ms. Johan de Witt en Zr.Ms. Snellius aan op Curacao. Beide schepen hebben de afgelopen periode noodhulpoperaties verleend op de Bahama’s na orkaan Dorian.

Naar verwachting varen de schepen vroeg in de ochtend de haven van Curaçao binnen en meren af aan de Brionwerf. Daar worden onder andere diverse militaire voertuigen ontladen die vanaf de haven naar marinebasis Parera rijden. Het zijn militaire voertuigen van zowel de Nederlandse, Duitse en Franse militairen die aan boord van de Johan de Witt waren geplaatst ten tijde van de noodhulp aan de Bahama’s.

De Nederlandse en Duitse voertuigen worden na een korte onderhoudsbeurt op de basis weer beladen op de Johan de Witt voor het transport terug naar Nederland. De Franse militaire voertuigen blijven tot het einde van de week op Curaçao en worden met civiel transport teruggebracht naar Martinique waar het 33 régiment d’infanterie de marine gestationeerd is.

Zodra het laden en lossen van goederen, voertuigen en brandstof heeft plaatsgevonden meren de schepen af aan de Mathey Werf en West Werf om het afwikkelproces van de noodhulpoperatie af te ronden. In dat teken vertrekt een groot deel van de militairen (+/- 350 personen) naar verwachting aan het einde van de week terug naar Nederland, Duitsland en Martinique per vliegtuig. De Johan de Witt en haar eigen bemanning begint volgende week aan de oversteek van de Atlantische oceaan.

Bron: CuracaoNieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *