CuracaoNieuws | Mazelen duikt op in Venezuela

Persbureau Curacao

Mazelen vaccinatie

Mazelen rukt op in Venezuela. Dat zegt de Pan American Health Organization (PAHO) vandaag in een persverklaring. Terwijl 34 lidstaten van de PAHO mazelenvrij blijven, is er sprake van endemische overdracht van het virus in Venezuela.

Sinds juli vorig jaar heeft het land 3.545 bevestigde gevallen van mazelen gehad die geleid hebben tot 62 sterfgevallen. In tien andere landen in de regio zijn 1459 gevallen van mazelen gemeld met zes sterfgevallen, waarvan sommige verband houden met de groeiende exodus uit Venezuela.

Amerika werd de eerste regio ter wereld die in 2016 vrij van mazelen werd verklaard en de meerderheid van de landen in Latijns-Amerika heeft in bijna twintig jaar geen endemische gevallen van het virus gehad. Een land verliest zijn “mazelenvrije” status wanneer dezelfde stam van het virus meer dan 12 opeenvolgende maanden circuleert – en dat is nu gebeurd in Venezuela.

De diepe economische, sociale en politieke crisis van Venezuela loopt over de grenzen heen, aangezien meer dan 1,5 miljoen mensen de afgelopen jaren het land zijn ontvlucht. Colombia, Brazilië, Ecuador en Argentinië hebben allemaal mazelenuitbraken gerapporteerd die verband houden met Venezolaanse migranten.

Volgende week zullen de regeringen van Colombia, Ecuador en Peru bijeenkomen om de Venezolaanse crisis aan te pakken.

Bron: CuracaoNieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *