CuracaoNieuws | Mededingingsorganisatie gaat samenwerken met Consumentenbond

Persbureau Curacao

Het Fair Trade Authority Curaçao (FTAC) team

De Fair Trade Authority Curaçao (FTAC) en de Fundashon pa Konsumidó (FpK) zijn een samenwerking aangegaan. Dankzij de samenwerking kan de Consumentenbond klachten die consumenten hebben over concurrentie doorsturen naar de de mededingingsorganisatie.

Op grond van de Landsverordening inzake concurrentie is de FTAC ingesteld om in alle economische sectoren van Curaçao toezicht te houden op de regels voor vrije en onvervalste concurrentie en deze zo nodig te handhaven. De mededingingsorganisatie treedt op tegen bedrijven die de concurrentie verhinderen, beperken of vervalsen. De nieuwe regels van de Landsverordening inzake concurrentie gelden per 1 september 2017.

De Consumentenbond is opgericht met het doel om als een onafhankelijke organisatie, zonder binding met enige politieke of levensbeschouwelijke stroming of organisatie, de belangen van de Curaçaose consument in alle voorkomende gevallen te behartigen. Hierbij wordt gestreefd naar een volwaardige juridische, economische en sociale positie van de consument.

Niettegenstaande dat voor de FpK de eigen keuze van de consument centraal staat, wordt ook aandacht besteed aan de bewustwording van de consument ten aanzien van maatschappelijke gevolgen van particuliere en collectieve consumptie.

In het samenwerkingsprotocol zijn afspraken neergelegd over onder meer gezamenlijke voorlichtingsactiviteiten over de concurrentieregels en het doorsturen van klachten van consumenten over concurrentieproblemen door de FpK aan de FTAC.

Bron: CuracaoNieuws

Een Reactie op “CuracaoNieuws | Mededingingsorganisatie gaat samenwerken met Consumentenbond

  1. Dacht dat we van Chos Romero af waren toen hij op zijn 60e van zijn mega pensioen van de centrale bank ging genieten, maar deze kontenlikker van Enlsy Tromp is als een kakkerlak: hij blijft terugkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *