CuracaoNieuws | Medische kosten per verzekerde omhoog

Persbureau Curacao

De stijging van uitgaven komt vooral door gestegen kosten in zorginstelling en het Sehos | Foto Extra

De medische kosten voor de basisverzekering zijn vorig jaar gestegen tot ruim 3.500 gulden per verzekerde. Het totaal aantal verzekerden is bijna 150.000.

Die betaalden ongeveer 285 miljoen aan premie. De SVB gaf bijna 530 miljoen gulden uit. De overheid springt dus nog 250 miljoen bij elk jaar.

De stijging van uitgaven komt vooral door gestegen kosten in zorginstelling en het Sehos

Bron: CuracaoNieuws

5 Reacties op “CuracaoNieuws | Medische kosten per verzekerde omhoog

 1. Heb begrepen dat Martis een deel van zn opgestreken 50 milj + gaat inleveren-:)

 2. Overschrijding van kosten door SVB ???
  Hoezo??

  Voorbeeld:
  Laatst werd een patient met spoed ( jawel spoed !!! ) naar Colombia gestuurd voor een spoedoperatie. Na aankomst in Colombia wordt na vijf dagen door de artsen in Colombia gezegd dat er helemaal geen sprake is van spoed en dat er niet geopereerd hoeft te worden.
  Na verdere 19 dagen wordt besloten om de patient een “jodiumkuur” te geven die zeker nog drie a vier weken zal gaan duren!!!

  Ik bedoel maar, dit zijn dus zes weken onnodig verblijfskosten voor twee personen ( er moet een familielid mee natuurlijk! ) daggeldvergoeding voor beiden en behandelingskosten door de Colombiaanse artsen en dat allemaal op kosten van de SVB.

  Hoezo overschrijding van kosten ????

 3. SVB gaat nu op andere wijze bezuinigen, ze over rulen nu de trombosedienst advies voor recept en over rulen de arts die recept voorschrijft, want SVB vindt dat teveel en weigert de benodigde stempel.Dus kan de patient mogelijk wederom in een kritieke fase belanden, eerst door verkeerde diagnose specialist en nu door de SVB, lang leve de volksgezondheid.

 4. Phlip Martis zit al meer dan 30 jaar bij de SVB en heeft daar dus intussen al zo’n slordige 50 miljoen in zijn zak gestoken.

 5. Curacao revisited

  gelukkig maar dat er nog geen sprake is van kosten stijging vanwege directie vergoedingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *