CuracaoNieuws | Ministerie aan de slag met Openbaar Vervoer

Persbureau Curacao

De reiziger, zo blijkt uit onderzoek wil vooral betere informatievoorziening, meer bussen op de route en op tijd rijden | Persbureau Curacao

Het ministerie van Verkeer en Vervoer is een overleg gestart met buschauffeurs in het Openbaar Vervoer. Dat moet beter afgestemd worden op de wensen van de passagiers.

Naar schatting 9 procent van de bevolking is afhankelijk van publiek transport.

De reiziger, zo blijkt uit onderzoek wil vooral betere informatievoorziening, meer bussen op de route en op tijd rijden. Ook moet de bereikbaarheid van de wijken verbeteren.

Bron: CuracaoNieuws

3 Reacties op “CuracaoNieuws | Ministerie aan de slag met Openbaar Vervoer

 1. Bon idea Fred.
  I like I read, I read what I like.
  Ik vind het moeite waard om jou idee uit te proberen.

 2. ericlapas

  Zowel in het artikel als de reactie zie ik staan, “op tijd rijden” . Volgens mij vertrekt de bus van Brionplein en Waaigat als het vol is. Het is jammer dat de overheid geen moeite doet om van die 9% naar 30% te gaan. De wegen raken steeds voller en er is gewoon geen plek voor meer asfalt.

 3. Fred Schiedam

  Alle vergunningen intrekken en overgaan op concessie-systeem: de overheid bepaalt de route en de dienstregeling, de prijs en de kwaliteit van het vervoermiddel. Op deze concessies kan worden geboden en na controle wordt de concessie voor 5 jaar, of 10 jaar toegewezen aan de hoogstbiedende.

  Op deze wijze kan een door de overheid gecoördineerd Ov-net met overstappunten met aansluitingen en zelfs één prijssysteem worden gecreëerd. Omdat alles gecoördineerd loopt kan er ook goede informatie (halteborden vertrekstaten, dienstregelingblaadjes en -boekjes, tot zelfs dynamische vertrekborden met real-time info en via apps) worden verstrekt.

  O ja, en de vervoerder die zich niet houdt aan de voorwaarden uit de concessie (niet op tijd rijden, vieze, oude bussen etc.), daar kan je boetes aan opleggen of zelfs de verstrekte concessie intrekken.

  Uit de 600 miljoen onterecht verstrekte subsidies kan een heel mooi OV-net worden opgezet, die over mooie geasfalteerde/gebetonneerde busstroken rijden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *