CuracaoNieuws | Nederland kijkt naar subsidie op vluchtroutes Antillen

Persbureau Curacao

Frankrijk heeft al een dergelijke constructie voor haar gebiedsdelen in de Caribbean | Persbureau Curacao

Nederland kijkt naar mogelijkheden om vliegroutes tussen de eilanden te subsidiëren. Een onderzoeksrapport stelt dat dat de enige manier is om betrouwbaar luchtvervoer te garanderen.

Door het wegvallen van Insel Air blijkt de luchtvaart kwetsbaar in onze regio. Nederland zou dan subsidies verlenen op vliegroutes op voorwaarde dat ticketprijzen betaalbaar blijven.

Frankrijk heeft al een dergelijke constructie voor haar gebiedsdelen in de Caribbean.

Bron: CuracaoNieuws

4 Reacties op “CuracaoNieuws | Nederland kijkt naar subsidie op vluchtroutes Antillen

  1. Vliegtuigmaatschappijen krijgen al flinke subsides aangezien de ministers, statenleden en hun bysides al de hele wereld rondvliegen.

  2. Je loopt knap achter @Clapas je zou toch denken dat je met je nietsdoen wel id hoogte zou zijn dat het NL belang in AFKLM inmiddels 14% is.
    Verderr vind ik het een uitstekend idee om de vliegr te gaan subsidiëren vooral omdat de verbindingen tussen de eilanden uitermate belangrijk zijn, en wat betr geld hiervoor overmaken naar de C overheid? Zo gek zijn ze in NL nu ook weer niet. Ze hbbn ervaring inmiddels met geldverbrassers.

  3. ericlapas

    Het lijkt alsof ze daar in Nederland achterlijk zijn, zal wel door de kou komen. Politici en bestuurders hier moet je niet met geld vertrouwen, dat is de kat op het spek binden. De Nederlandse regering heeft iets van 12% aandelen in KLM – Air France, wellicht kunnen ze wat vliegtuigen hier beschikbaar stellen.

  4. We hebben zojuist Insel Air gesubsidieerd met meer dan 30 miljoen, en de enigen die daarvan beter werden zijn Karel Frielink, Andre Verdelger en Jeroen van den Heuvel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *