CuracaoNieuws | Nieuwe belastingmaatregelen leveren ruim 60 miljoen op

Persbureau Curacao

Het kabinet Rhuggenaath wil zo de impact op de economie verzachten | Jeu Olimpio

De nieuwe belastingmaatregelen moeten ruim 60 miljoen gulden extra opbrengen. Accijnzen op alcohol en tabak leveren 17,5 miljoen op.

De afvalstoffenheffing gaat omhoog van 20 naar 35 piek en levert 4 miljoen op. En de onroerendzaakbelasting moet ruim twee miljoen extra in het laatje brengen.

De nieuwe OB, die ABB gaat heten, levert 40 miljoen gulden op.

Bron: CuracaoNieuws

11 Reacties op “CuracaoNieuws | Nieuwe belastingmaatregelen leveren ruim 60 miljoen op

 1. Wat doet de overheid met die 60 miljoen? Gaten stoppen! Helaas niet besteden aan duurzame economische vooruitgang door bijvoorbeeld het weghalen van de red tape, starters financieel ondersteunen etc. De oorzaken van de tekorten worden dus op geen enkele wijze weggenomen. De tekorten zullen dientengevolge wederom ontstaan.
  Ook snijdt de overheid niet in de eigen, vermijdbare, kosten want dat kan stemmen kosten. Olie-(!)domme overheid. Na ons de zondvloed lijkt het uitgangspunt.

 2. hoedanook

  @Shonfefe,
  Aan de huidige -10% groei is gezondheidszorg aan ambtenaren niet de grote boosdoener. Gezien jij terug naar het ‘verleden’ wilt dient ook opgemerkt te worden dat de periode De Jong-Elhage werd afgesloten met een sanering van ‘overheidsfinanciën’ door Nederland, waaronder SVB schulden. Daarna kregen wij de MFK en de kabinetten met “vakdeskundigen” waaronder Whiteman en Jardim, die vakkundig het Cft een rad voor de ogen draaide.

 3. Het kabinet De Jong Elhage heeft destijds een deal gesloten met de ambtenaren over de ziektekosten regeling die ons (de burgers) elk jaar vele miljoenen kost aan belastingcenten en als een zware last drukt op de landsbegroting.Die regeling is pertinent niet ter beschikking voor de “ andere burgers” want is in feite ook niet te betalen.Daarnaast nemen politici van alle partijen familie leden en vriendjes in dienst ongeacht hun competentie waardoor zeker een deel van de top van de ambtenaren bestaat uit onbenullen.Als we dat nu zo snel mogelijk gaan corrigeren zal de landsbegroting zeer waarschijnlijk met tenminste 40 miljoen per jaar verbeteren.Als we dan ook nog de consultants die dubbel declareren en vaak weer vallen onder de familie of vriendjesgroep dumpen zal de begroting bijna kloppend worden

 4. Daarnaast deze extra inkomsten zoals accijnzen en OB zullen er alleen komen indien men door blijft gaan met consumptie. Echter als alles duurder wordt gaat men minder kopen dus minder inkomsten

 5. Knoek-koe

  De oplossing wordt altijd gezocht bij de burger, maar nooit bij de overheid zelf, de grootste spender van overheids geld vooral middels een log en te groot ambtenarenapparaat.

 6. Knoek-koe

  De oplossing wordt altijd gezicht bij de burger, maar nooit bij de overheid zelf, de grootste spender van ovefheids geld vooral middels een log en te groot ambtenarenapparaat.

 7. Kabinet vraagt zelf om lastenverlichtingen maar gaat de burger wel helpen hun lasten te verhogen..

  Economie a la Rhuggenaath.

 8. Joep Meloen

  @ Marcus,

  Belastingen omhoog, koopkracht omlaag, dus omzet van de bedrijven ook omlaag en daardoor belasting inkomsten ook weer omlaag. Het is lood om oud ijzer zeg ik maar.
  En bovendien geldt voor alle producten een grens waar consumenten niet overheen gaan. Men heeft een bepaalde maximum prijs wat men wenst te betalen, daarboven laat je het maar gewoon liggen, is niet de moeite van het kopen waard, het is gewoon te duur.
  En ook dat levert dus geen omzet op en dus ook geen belasting inkomsten.

 9. Het levert de overheid 60 miljoen op, het levert de bevolking minder koopkracht op voor hetzelfde bedrag.
  De winkeliers zullen dat gaan merken.
  Je kunt natuurlijk de belastingen nog veel verder verhogen, levert de overheid nog meer op. Maar is een heilloze weg. Bedrijfsleven, dus economie, moet gestimuleerd en versterkt worden.
  Belastingen verhogen is de easy en achterover hangende schijnoplossing van de politici.

 10. Curacao revisited

  En Reinald “kop in het zand en hopen dat het overwaait” Curiel niet te vergeten.

 11. Je moet ze ‘s avonds niet tegenkomen op straat, maar hebben we toch nog wat aan Carlos Monk, Rob ‘Polar’ Blaauw en Carla Hueck!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *