CuracaoNieuws | Nieuwe kandidaat geïnteresseerd in Insel Air

Persbureau Curacao

Bewindvoerder Van den heuvel wil verlening surceance ondanks ontbreken van deals

Het voorstel van de One Laser Group om Insel Air over te nemen is nog niet rond. En dat is wel nodig voor vrijdag, wanneer alle schuldeisers bij elkaar komen en opnieuw uitstel van betaling wordt gevraagd.

Volgens bewindvoerder Rogier van den Heuvel is er nog een kandidaat geïnteresseerd in overname en is uitstel daardoor gerechtvaardigd. Wie die nieuwe kandidaat is, is niet bekend gemaakt.

Bron: CuracaoNieuws

Naschrift KKC:

Alle relevante curator en rechtbankverslagen inzake InselAir vindt u hier.

8 Reacties op “CuracaoNieuws | Nieuwe kandidaat geïnteresseerd in Insel Air

 1. Joep Meloen schrijft:
  Daarna moeten we met alle eilanden om de tafel gaan zitten om te komen tot 1 Caribische maatschappij, met een standaard qua materiaal, zodat back ups aanwezig zijn wanneer dat nodig is.

  Ik schrijf: gaat niet werken.
  Als je naar de mentaliteit van al die kleine eilanden in de Caribbean kijkt, dan lijkt het alsof het grootmachten zijn.
  Vooral de mentaliteit van Arubanen en Curacaoenaars blinken in dit opzicht.

  Allemaal islas inutiles

 2. @ Sam,

  Gezellig verhaal, maar het interesseert de passagier geen ene meter of maatschappij A nu wel of niet uit Curacao komt en maatschappij B niet. Waar het de passagier om is te doen is om van Curacao naar een bestemming te komen, tegen een redelijke prijs en …….OP TIJD.

  Ten tweede claim je dat Insel een bijdrage heeft geleverd aan de economie, terwijl dat aantoonbaar onjuist is, tenzij je een negatieve bijdrage ook als een bijdrage ziet. INSEL heeft inmiddels een schuld van 200 miljoen gulden bij het eiland en dan hebben we het nog niet eens gehad over alle leveranciers die niet betaald hebben gekregen.

  INSEL Air was het schoolvoorbeeld hoe je nu net niet een vliegmaatschappij moet runnen en dat is het nog steeds. Het leek en lijkt daar wel een sociale werkplaats, waarbij het motto was: zo snel mogelijk groeien naar de status “too big to fail’.
  Zelfs na de surceance van betaling namen ze weer de verkeerde beslissingen en zo werd ruim 30 miljoen over de balk gedonderd. Wanneer je dat nog zaken doen wilt noemen dan heb je een hele aparte invulling van het ondernemerschap.

  Curacao verliest helemaal niets wanneer Insel zou verdwijnen. De argumenten, op grond waarvan de 30 miljoen door de overheid zijn betaald, zijn door de realiteit gelogenstraft. Het was noodzakelijk omdat Curacao anders zonder luchtverbindingen bleef zitten !
  Wel, Insel Air zat zonder vliegtuigen en vloog alleen nog maar op Aruba en Curacao. Alle andere bestemmingen waren opgeheven. Maar op de routes Arube en Bonaire vliegen ook andere maatschappijen, dus is Insel daar overbodig.
  Miami wordt inderdaad aangedaan door AA en geloof me, al is INSEL 200 usd goedkoper dan AA, maar er is geen haar op mijn hoofd die er aan zou denken met INSEL te vliegen wanneer ik een aansluiting in Miami moet halen. INSEL heeft zich bewezen als een volstrekt onbetrouwbare maatschappij en dat kost de passagiers zeer veel tijd en geld extra. Hoeveel schuld heeft INSEL nog openstaan in Suriname bij alle passagiers die toen waren gestrand ?

  Beste oplossing voor Curacao en INSEL is ten eerste dat de overheid geen geld meer in deze club stort en dat men probeert de 30 miljoen op de een of andere manier terug te krijgen. Desnoods via een porchsale van alle assets.
  Daarna moeten we met alle eilanden om de tafel gaan zitten om te komen tot 1 Caribische maatschappij, met een standaard qua materiaal, zodat back ups aanwezig zijn wanneer dat nodig is. Een veelvoud van types vliegtuigen in een kleine maatschappij is namelijk een recept voor ellende en dat ik gelijk heb heeft de geschiedenis al bewezen.

  Wellicht werk je bij Insel, maar dat houdt niet in dat je gelijk hebt of dat je een objectieve zakelijke kijk op de materie hebt.

 3. @ San, klopt. En vrij weinig aan Curacao.

 4. Ja hallo,

  dat is niet de punt. Ik zie heus wel wat wel of niet vliegt.
  Er is geen ene lokale AOC houder die Amerika aan kan vliegen.
  Daar gaat het nou eenmaal om in mijn antwoord. Natuurlijk kan je alles overhandigen aan Amerika.

 5. AA vliegt 2x pd en vanaf het winterseizoen zelfs 3x pd.
  Ik ben net terug uit M. Zelfs toen Insel Air heen/weer vloog heb ik die airline nooit genomen.

 6. @Sam: vliegt AA niet meer?

 7. Gezien de bijdrage die InselAir heeft gemaakt in 12 jaar aan de economie, het fiet dat zij als enige Miami momenteel aan kunnen vliegen, dat ze zo ver gekomen zijn om zelfs tot IOSA gekwalificeerde maatschappijen te behoren en dat hun AOC niet zomaar weggeschreven kan worden, vind ik jouw bericht Johan, bijzonder ongeinformeerd en kortzichtig. Desondanks het feit dat er weliswaar vele foute gemaakt waren door het bestuur.

 8. Surceanse is kassa voor Van der Heuvel met zijn koorballenkapsel en bril, dus in plaats van het enige te doen wat juist is – de porkeria van Heerenveen en Lippinkhof gisteren nog failliet te laten verklaren – komt van der Heuvel iedere week met een nieuwe kandidaatkoper op de proppen.

  Sluit niet uit dat hij binnenkort met trukki pan Kokkie riba Blokkie als kandidaatkoper komt.

  De enige die nog aan Insel verdient, alle toestellen staan aan de grond, is van der Heuvel.

  En Karel Frielink zag dat het goed was, en deed nog een corporate governance klas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *