CuracaoNieuws | OM in beroep tegen vonnis Esther Cheri

Persbureau Curacao

Op vier punten werd zij vrijgesproken omdat minister Nelson Navaro een ruimer beleid voerde dan de regels toestonden | Persbureau Curacao

Willemstad – Het Openbaar Ministerie is in beroep gegaan tegen het vonnis van Esther Cheri. 3 december veroordeelde de rechter het hoofd van de Toelatingsorganisatie tot 100 uur werkstraf.

Cheri zou haar positie als hoge ambtenaar hebben misbruikt. Op vier punten werd zij vrijgesproken omdat minister Nelson Navaro een ruimer beleid voerde dan de regels toestonden.

Bron: CuracaoNieuws

9 Reacties op “CuracaoNieuws | OM in beroep tegen vonnis Esther Cheri

 1. Er is het nodig op het beleid van Navarro aan te merken, ook zijn opmerkingen sloegen heel vaak als een tang op een varken en de cohesie was ver te zoeken.

  Wij moeten ophouden om mensen die in de herfst van hun carrière en leven zijn, te belonen met een ministerspost. Ze bakken gewoon niets van, kijk maar naar Zita Jesus Leito, Koeiman, e.a.

  Het blijkt dat Navarro nu ook last heeft van zijn geheugen en dat is begrijpelijk want Alzheimer is een progressieve ziekte, blijkbaar is het al tijdens zijn ministerschap begonnen.

 2. Zei Navarro niet ooit ‘criminals, fasten your seatbelt’?

  Zijn eigen byside was de corrupte Chery, die een flutstraf kreeg opgelegd. Criminals fasten your seatbelts?

 3. En en en en.. Alleen maar meer redenen om een echte straf te geven.
  Het feit dat haar meerdere (Navarro) haar minnaar was zou reden voor haar zijn om op te stappen. Dergelijke relatie kan niet.

 4. @Wim, Ja Navarro was haar minnaar en zij was ook de partner van de overleden ex-officier van justitie/advocaat Wouter Tielkemeijer. Haar huidige partner is notabene ook een strafadvocaat. Nu kunnen jullie begrijpen waarom deze mevrouw zo’n lage straf kreeg.

 5. Het gaat hier om gemeenschapsgeld, dus ik vind wel dat de minister openheid van zaken moet geven. Wordt deze mevrouw op staande voet ontslagen? Krijgt zij eventueel een gouden handdruk? Wordt zij straks in een andere functie aangenomen? Ben trouwens benieuwd hoe het met de 330 benoemingen van Pisas zit? Hoeveel heeft dat ons wel niet gekost?

 6. GS kreeg juist straf omdat ambtelijke corruptie extra hard dient te worden gestraft en deze mevrouw komt ermee weg. Deze mevrouw die zelf notabene strafadvocaat is en dus heel goed weet wat de regels zijn!

 7. Ze kont lachende de trap af, laten we hopen op een erge forse straf in HB.

 8. Terecht dat hier tegen in beroep wordt gegaan, waar zijn we nu mee bezig om allerlei figuren op sleutelposities maar uit de wind te houden. Ze lacht zich suf om die zachte veroordeling.

 9. Navarro was toch haar byside?

  Het OM heeft gelijk: de opgelegde straf is schandalig laag voor iemand als Cherie die op schandelijke wijze haar positie misbruikt heeft.

  Rechter Irma Lips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *