CuracaoNieuws | OM wil 10 miljoen dollar terug van bankdirecteur Garcia

Persbureau Curacao

Behalve 5 jaar, vordert OM ook $ 10 miljoen van Garcia. In 2010 sluisde Garcia tussen de elf en twintig miljoen dollar naar Amerika. Uitspraak 9 mei  | Persbureau Curacao

Eric Garcia moet vijf jaar de bak in, als het aan het Openbaar Ministerie ligt. De voormalige directeur van de Girobank staat terecht voor fraude, valsheid in geschrifte en witwassen.

Dat deed hij als curator van de Banco Maracaibo, die gevestigd was in het WTC.

In 2010 sluisde Garcia tussen de elf en twintig miljoen dollar naar Amerika. Dat geld werd geïnvesteerd in de Girobank, waarvan hij directeur was.

Behalve de vijf jaar, vordert het openbaar ministerie ook 10 miljoen dollar van Garcia.

Uitspraak: 9 mei om half twee.

Bron: CuracaoNieuws

15 Reacties op “CuracaoNieuws | OM wil 10 miljoen dollar terug van bankdirecteur Garcia

 1. Feitelijk zijn machtige en rijke corrupte en frauderende witte boordencrimi’s als Garcia en andere CEO’s , CFO’s en omkioobare politici net zo gewelddadig zo niet erger als de straatrover die bruut toeristen overvalt om een 25 gulden biljet of een i phone. Helaas is het niet zo best gesteld met de integriteit van de CEO’S van de benedenwindse eilanden en met name curaÇao. Gerochten doen de ronde dat de CEO van een retail company met een millioenen omzet en minstens 13 verschillende filialen en 7 verschillende type winkels ooit in B klasse pornofilms figureerde en deze ook online distribueerde, en daarnaast ook nog in allerlei dubieuse ” verboden paardeverdovings middeltjes ” brouwde in huis tuin en keuken setting en deze distibueerde.

 2. Curacao Revisited

  het trieste is dat wij van incident naar incident gaan zonder dat er structurele verbeteringen plaatsvinden: Isla was al erg lang bekend, de problemen bij Giro waren langer bekend, en wat er nu bij ENNIA gaat gebeuren weet helemaal niemand. Bestuurders (vriendjes en familie leden) worden aangenomen om later weer ontslagen te worden, maar structureel verandert er niets.

 3. Eric Garcia’s byside Neisa Isenia vanavond bij Directv kanaal 13 volledig afgebrand.

  Wegwezen als minister en als CFO bij Aqualectra.

  Shame on you, Neisa!

 4. Hoorde dat Yves Cooper bezig is een politieke partij op te richten, gerund door 30 young professionals.

  Als dat young professionals zijn als Stephen Capella en Neysa Isenia kan ik beter meteen MFK stemmen.

  Deze grote graaiers moeten zich schamen.

  Over 4 weken is het moederdag. Benieuwd wat de moeder van Stephen Capella dit jaar op haar rekening in Panama gestort krijgt.

 5. Eric Garcia de sugar daddy van Neysa Isenia.

  En Stephen Capella en Dennis Dambruck zijn toyboys.

 6. En graag de geedupeerden hun centen terug.

 7. Dushi hende no .
  We zakken steeds verder jn het moeras .
  Nos bon yunan di korsou .

 8. Neysa kan en mag geen minister worden. Ze heeft boter op haar hoofd. Zelke vrouwen moeten bij de Campo Alegre werken. Ondanks hun opleidings. Once a sugerbaby always a sugarbaby.

 9. Neysia Isenia ligt in een scheiding van haar man Schoop. Niet het moment om minister te worden.

  Sluit niet uit dat ze een affaire had met Stephen Capella.

  In haar van Eric Garcia gekregen villa.

 10. Curacao Revisited

  het zou mij niets verbazen deze zaak met een sisser afloopt zoals bij de zaak Tromp: probleem met de rechtspraak op Curacao is dat alles naar de letter van de wet wordt gevolgd zonder de bredere context mee te nemen. Je kan je zo als directeur verschrikkelijk zelf verrijken en er nog mee wegkomen ook. Tromp en Garcia zullen zich best naar de letter van de wet hebben gedragen, wat zij hebben gedaan is volstrekt onethisch en daar zou de rechtspraak op Curacao ook eens rekening mee kunnen houden,

 11. De vraag is of ze achterlijk zijn bij het OM, Garcia heeft als curator 10 miljoen aan een faillissement ontrokken en hij moet 10 miljoen terugbetalen. Heeft hij die 10 miljoen in een oude sok gehouden volgens het OM?

 12. Vreemde zaak, hoe is het mogelijk dat een curator eigenhandig en in zijn eentje geldoverboekingen kan ( laten) maken zonder het vietogen principe te schenden. Of er is geen adequate functiescheiding hetgeen onmogelijk is bij een bank, of hij heeft samengespannen met corrupte collegas die net zo schuldig zijn.

 13. Freedomwriter:

  https://extra.cw/pasado-di-schoop-isenia-na-girobank-lo-por-ta-motibu-ku-e-no-ta-pasa-sccreening-pa-bira-minister/

  Juist vanwege de bedenkelijke rol die Neysa Isenia gespeeld heeft bij Girobank kan zij geen minister worden.

  Bon yu di Korsow, Neysa Isenia en Stephen Capella.

 14. Freedomwriter

  Inderdaad @ Henk. Garcia kan het nooit alleen gedaan kunnen hebben als er adequate procedures in girobank waren.

 15. Stephen Capella, alias de Zuurzak patser, en Neysa Isenia (onze nieuwe minister van EZ?) ontspringen de dans?

  En onderzoek de rol van Dennis Dambruck, de toy boy van Garcia, eens, die er op de UNA een grote puinhoop van gemaakt heeft en dat daarna deed en nog steeds doet bij Girobank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *