CuracaoNieuws | Ondernemers Otrobanda zijn inbraken beu

Persbureau Curacao

De manager van Brands Outlet denkt dat het mogelijk om dezelfde daders gaat

De winkel Brands Outlet aan de Breedestraat in Otrobanda is eergisteren opnieuw slachtoffer geworden van inbraak. ,,Dit is al de tweede keer binnen een paar weken”, verzucht manager Depak van Brands Outlet tegen het Antilliaans Dagblad.

Hij wordt er moe van. “Er moet echt iets gebeuren, want dit is niet leuk meer.”

Brands Outlet verkoopt (sport-)schoenen en -kleding. ,,In december waren ze ook al binnen”, zegt Depak. ,,Toen hebben ze al een en ander meegenomen, maar nu hebben ze echt veel gestolen.

De manager van Brands Outlet denkt dat het mogelijk om dezelfde daders gaat. ,,Ze hebben de vorige keer gezien hoe ze het moesten doen en zijn nu teruggekomen om even flink hun slag te slaan, vermoed ik. Maar bewijzen heb ik natuurlijk niet.”

De inbrekers forceerden de shutters en daarna de voordeur. Het alarm ging wel af, maar voordat het beveiligingsbedrijf er was, hadden ze hun slag al geslagen.

De manager vertelt dat zijn ‘buurman’, de zaak Notions, onlangs ook bezoek van inbrekers heeft gehad. ,,Het gebeurt te vaak, zeker in deze buurt”, zegt hij. ,,Een paar jaar geleden hadden we ook last van veel inbraken, maar de laatste twee jaar was het vrij rustig, tot nu dan.

Depak vindt dan ook dat de politie vaker moet surveilleren in de straat. ,,Tussen drie en half vijf vinden de meeste inbraken plaats, dus gedurende die periode zou het goed zijn als de politie zich wat vaker in de stillere winkelstraten laat zien.

Bron: CuracaoNieuws

4 Reacties op “CuracaoNieuws | Ondernemers Otrobanda zijn inbraken beu

  1. Depak vindt dan ook dat de politie vaker moet surveilleren in de straat. ,,Tussen drie en half vijf vinden de meeste inbraken plaats, dus gedurende die periode zou het goed zijn als de politie zich wat vaker in de stillere winkelstraten laat zien.

    Dan juist slapen de agenten.

  2. ‘s Nachts bewakers met een AK 47 misschien?

  3. Denk dat Curacao wel het kleinste eiland ter wereld is met zo veel criminaliteit..

  4. Laatst had Sambo nog over dat de politietop 1 miljoen dingen te doen heeft, hij kon geen 3 dingen noemen. Hoe moeilijk is het om een onbemande politieauto in de breedestraat als afschrik middel te stationeren.

    Waarschijnlijk heeft onze intelligente politietop nooit gedacht om een GPS-tracker in wat kleding in de winkels in Otrabanda te doen. Vaak zijn het dezelfde dieven die keer op keer toeslaan.

    Op zich kan ik de politietop niet kwalijk nemen, dit zien we vaak, mensen zijn meer geïnteresseerd in de status en het uiterlijke vertoon dat een hoge functie met zich meebrengt. Ze vragen zich nooit af, ben ik wel de right man for the job?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *