CuracaoNieuws | Opnieuw ontsnapping uit vreemdelingenbarakken van SDKK

Persbureau Curacao

Twee van hen zijn tot aan het hek gekomen, maar werden in de kraag gevat toen ze probeerden onder het hek door weg te vluchten | Extra

Vrijdagmiddag deden negen Venezolaanse vrouwen een ontsnappingspoging uit de vreemdelingenbarakken van de SDDK-gevangenis. De groep wist enkele minuten na een controleronde van de bewakers het hek te forceren waarna ze probeerden te vluchten.

Twee van hen zijn tot aan het hek gekomen, maar werden in de kraag gevat toen ze probeerden onder het hek door weg te vluchten. Volgens gevangenisdirecteur Urny Floran had het gevangenispersoneel de situatie al snel weer onder controle.

De vluchtpoging komt net nadat vorige week een massale uitbraak plaatsvond vanuit mannenvleugel van de barakken. 21 Venezolanen slaagden er toen wel in om te ontsnappen. Twee bewakers zijn toen op non-actief gezet.

Minister van Justitie Quincy Girigorie stelde daarna een onderzoekscommissie in, die moet rapporteren hoe het mogelijk is dat vreemdelingen kunnen ontsnappen.

Bron: CuracaoNieuws

Een Reactie op “CuracaoNieuws | Opnieuw ontsnapping uit vreemdelingenbarakken van SDKK

  1. Daan Banaan

    Laat die Venezolanen toch gewoon vrij. Geef ze een tijdelijke verblijfstatus en werkvergunning. Misschien worden dan projecten als HNO, het strand van Marie Pampoen en de herbestrating in Nieuw Nederland afgemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *