CuracaoNieuws | Orlando B had toch niet voldoende geld voor zijn verdediging

Persbureau Curacao

Pastoor Orlando Balentina | Extra

Orlando B. had volgens advocaat Natacha Harlequin onvoldoende middelen om zijn rechtszaak te voeren. Dat zegt zij in het radioprogramma Spraakmakers op NPORadio1.

De advocaat had voor de behandeling van het hoger beroep graag deskundigen op willen roepen, maar daarvoor was geen geld. Ook kon de pastoor haar kantoor niet volledig betalen. Harlequin zegt dat het voor advocaten moeilijk is om op Curaçao zedenzaken te doen.

Bron: CuracaoNieuws

3 Reacties op “CuracaoNieuws | Orlando B had toch niet voldoende geld voor zijn verdediging

  1. Renée van Aller

    Uiteraard wordt religie vaak als machtsmiddel ingezet om misbruik te rechtvaardigen. De katholieke kerk is daar een lichtend voorbeeld van (recent veel misbruikzaken in Duitsland). De paus lijkt nu tot het inzicht gekomen, dat dit niet langer kan worden toegedekt. Decennia is dat gebeurd. Het is goed dat in de Orlando zaak oorzaak en gevolg duidelijk zijn geworden. Wij hebben geluisterd naar het gesprek met de Nederlandse advocaat. Ze heeft een punt, maar nagelaten wordt een belangrijk punt te vermelden. Onze ervaring is, dat als macamba’s ongeacht de huidskleur, de landstaal spreken, vervolgens de veelheid van klachten die worden aangedragen, aanzienlijk minder zijn. Helaas zijn er weinig uitgezonden of aldaar werkende Europese Nederlanders die die moeite nemen. Dit geldt ook voor Hollandse rechters en OM functionarissen. Pica. Renée van Aller& John de Vries

  2. Harlequin zegt dat het voor advocaten moeilijk is om op Curaçao zedenzaken te doen.

    Daarom ga je de slachtoffers als daders neerzetten en laat je hun namen lekken in een zeer kleine gemeenschap! Foei Harlequin!

  3. Het is apart dat deze mevrouw Natacha Harlequin, dit soort zaken in het openbaar bespreekt. Ik zie niet in hoe haar cliënt hier baat bij heeft. Blijkbaar raakt Natacha Harlequin behoorlijk opgewonden als ze een microfoon of camera ziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *