CuracaoNieuws | Pleegzorgcafé voor pleegouders op Bonaire

Persbureau Curacao

Bonaire Pleegzorgcafé voor pleegouders

Jeugdzorg en Gezinsvoogdij Caribisch Nederland heeft gisteren zijn eerste pleegzorgcafé gehouden voor pleegouders op Bonaire. Pleegouders kregen informatie over de ontwikkelingen in de pleegzorg en konden praten met jeugdzorgprofessionals.

Het pleegzorgcafé is een initiatief vanuit Jeugdzorg om waardering te uiten, beter te informeren en dichter bij pleegouders te staan. Als de eerste van een drie jaarlijks evenement is de avond goed bezocht en positief ontvangen door pleegouders.

In het belang van Jeugdzorg om samen elk kind duurzaam veilig te stellen, is deze avond met name georganiseerd om de waardering uit te spreken voor de pleegouders.

Bron: CuracaoNieuws

Een Reactie op “CuracaoNieuws | Pleegzorgcafé voor pleegouders op Bonaire

  1. Vaak horen wij van criminelen dat ze in pleeggezinnen en pleegtehuizen zijn opgegroeid dus door één of andere reden gaat toch iets mis in pleeggezinnen.

    Meestal is de beweegredenen van een gezin om pleeggezin te worden niet echt zuiver, heel vaak is het omdat de vader in het gezin iets te veel van kinderen houdt of wij hebben vaak te maken met het Assepoesters syndroom, de pleegkinderen zijn vaak slaafjes terwijl de kinderen in het gezin als prins en prinsesjes worden behandeld.

    Pleegkinderen groeien ook vaak met een minderwaardigheidscomplex op en zijn vaak ook getraumatiseerd.

    Kinderen zonder meer in een pleeggezin zonder psychologische zorg plaatsen gaat heel vaak verkeerd..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *