CuracaoNieuws | Politie haalt toeristen met quads van de weg

Persbureau Curacao

De toeristen zijn met een ingehuurde bus verder gaan sightseeen | Extra

De politie heeft een groep toeristen op quads naar de kant gehaald en hun vervoermiddel in beslag genomen. Dat gebeurde bij de Ostrichfarm. Er was van alles mis met de papieren.

Sommige quads hadden dezelfde nummerborden en na controle bleken andere nummerplaten toe te horen aan auto’s en niet aan de quads. De toeristen zijn met een ingehuurde bus verder gaan sightseeen.

Bron: CuracaoNieuws

12 Reacties op “CuracaoNieuws | Politie haalt toeristen met quads van de weg

 1. Fred Schiedam

  Controle is goed en de politie/MEO heeft gelijk, echter de timing en locatie???
  In het verslagje wordt gerept over verkeerde nummerborden en papieren die niet in orde waren, maar niet dat de situatie (verkeers)gevaarlijk was. De politie had dus kunnen besluiten om de groep onder politiebegeleiding terug te brengen naar de verhuurder en daar de zaak administratief rond te maken.

  Een goed journalist had de vraag voorgelegd aan de politiewoordvoerder/leidinggevende waarom deze keuze is gemaakt, en of andere opties zijn overwogen.

 2. De Rechtsstaat

  Wat slecht is moeten wij niet goed praten en wat goed is moeten wij niet in twijfel trekken.

  Maar dat die foto (met de toeristen gedesillusioneerd lopend richting het busje) een triest zicht is zal menigeen beamen.

 3. Joep, je hebt helemaal gelijk

 4. Joep Meloen

  @ Trui,

  De quads rijden al langer rond met die 2 nummerplaten, dus daar ligt het probleem niet. Voorts rijdt er voor de eerste en achter de laatste altijd een begeleider, dus hard gaan die dingen niet. Moeten ze de weg over dan zorgt er ook altijd eentje dat het verkeer stil komt te staan. Oftewel, de kans dat er in dat half uur een ongeval gebeurt is nihil. En die kleine kans moet je gewoon accepteren.

  Zoals ik al schreef rijden er hier hele hordes mensen onverzekerd, zonder belasting, zonder keuring en zonder rijbewijs. V.w.b. verzekering en belasting is dat allemaal bekend, de politie kan dat natrekken, toch doet men dat niet en mogen deze figuren rond blijven rijden.

  Nu werden toeristen, die fors geld (iets van 100 USD per persoon) hadden betaald voor deze tour, zonder dat ze daar zelf iets aan kunnen doen, van de quad gehaald, stonden ze in de middle of nowhere en werd hun dag geruïneerd. Leuk bezoekje aan Curacao en dat gaan we echt wel merken of dacht je dat die mensen lachend aan boord kwamen. Die gaan klagen bij de tourverkoper op het schip, dat krijgt de cruiseline door en bij genoeg klachten besluit zo’n cruiseline dat Curacao ongeschikt is.

  De enig juiste actie voor deze inspecteurs was geweest om de tour af te laten maken, dat half uurtje doet het hem ook niet meer. Zeker niet als ik zie wat men laat doorrijden op dit eiland. Ik heb nog nooit 1 motorfiets, scooter of quad gecontroleerd zien worden, terwijl daar werkelijk alles mee mis is.
  Dan ga je naar de eigenaar en daar neem je de quads dan in beslag of legt ze aan de ketting, zal me een worst wezen.

  Men moet leren beseffen dat we leven van het toerisme en wil je dit soort zaken voorkomen dan zul je vooraf beter moeten controleren oftewel ga bij alle autoverhuurbedrijven, touroperators etc langs en controleer hun papieren. Dan hoeft er ook geen pers bij en wat er niet klopt kan dan in orde worden gemaakt zonder dat de toeristen hier direct door getroffen worden.

  Maar ja, hier houden we niet van nadenken en al helemaal niet van anticiperen of op een normale manier zaken oplossen. We veroorzaken eerst liever allerlei situaties door als overheid veel te traag te werken, doen dan jaren niets en gaan ineens keihard handhaven in de trant van een mug met een atoombom vernietigen.
  Trui, wanneer jij niet snapt dat dit niet de juist manier was dan werk je kennelijk niet in het toerisme en als je dat wel doet dan zou ik maar snel eens op cursus gaan.

 5. Wat een stelletje zotten bij de politie en politiek alhier op deze rots. Toeristen op deze manier behandelen laat men zelfs in een bananenrepubliek wel uit het hoofd. De enige kip die dit eiland nog heeft wordt zo de nek omgedraaid. Waarom niet de verhuurders controleren? Hoe oliedom kan je zijn?

 6. Wat functioneert wel goed op dit eiland .
  Je moet beginnen bij de verhuurder van de quads
  Hoe moeilijk is het , pero ja nos mes por .
  Vreemd , heel vreemd .

 7. De doorgaans zeer door mij gewaardeerde Joep zit er helaas weer eens naast,

  Als je 2 Quads met hezelfde kenteken ziet, weet je dar er minimaal 1 niet verzekerd is. Weet je wat dat de toerist kan gaan kosten bij een ongeluk (Quads rijden is ook nog eens verhoogd risico!).

  Meteen de voertuigen van de weg halen heeft daarom mijn instemming.

 8. Niet de Politie maar die boeven van verhuurders hebben de econie en toerismesector schade gebracht bedoelen jullie zeker?
  Laten we de zaken niet omdraaien.

 9. Joep Meloen

  @ John Bash,

  Het zal mij een rotzorg wezen waar de inspecteurs hen tegenkwamen. Dan laat je de quads gewoon doorrijden en ga je direct naar de eigenaar, wacht je de quads daar op.
  Er rijden hier hordes onverzekerd, zonder belasting en zonder rijbewijs, daar handhaaft men ook niet, maar nu ineens wel ?
  Deze jokers beseffen totaal niet dat we afhankelijk zijn van toeristen en wat ze nu hebben gedaan is alle marketing van het afgelopen jaar door de WC spoelen.

  Dit was wellicht wettelijk gezien terecht, maar voor de rest was het een domme actie.

 10. @Joep: dat er schade aan het imago van het eiland is toegebracht ben ik met je eens. Echter dit komt niet door de politie, maar door de verhuurders van de quads. Zij hadden de paiern niet in orde.

 11. Joep, de quads kwamen toevallig langs bij de ostrich farm, nadat controleurs MEO de ostrich farm hadden gecontoleerd.
  Toen ze daarmee klaar waren, kwamen de quads het terrein oprijden voor een tussenstop.
  Agenten zagen toen dat 2 quads hetzelfde kenteken hadden en besloten toen om alles te controleren.
  Ostrich farm was overigens dik in orde.
  Niettegenstaande kan politie ook al eerder dit soort praktijken aanpakken door regelmatig controles bij de quad bedrijven uit te voeren.

 12. Joep Meloen

  Waarom blijven we toch altijd toeristen pesten ?
  Hoe denken we dat dit aan boord van het schip zal worden besproken ? Deze toeristen hebben een leuk verblijf gehad ? Niet echt !
  Zullen ze Curacao aanbevelen ? Niet echt.

  Kortom, de politie heeft met deze actie immense schade aangericht en ze snappen het zelf niet.
  Recentelijk vroeg Rick Hart aan minister Martina of het niet anders kon. De man begreep niet eens wat Rick Hart bedoelde, dus moest Hart hem uitleggen dat het niet noodzakelijk is om inspecties te doen wanneer bv een restaurant ‘s avonds geheel vol zit en dan met 30 man binnenvallen.
  Zelfde laken een pak hier. Deze quads hadden ook op dagen kunnen worden geïnspecteerd dat er geen cruise schepen liggen. De situatie met deze quads is niet van gisteren, dus dit had men al veel langer kunnen constateren.
  Nu zijn toeristen weer de dupe, ongeacht het feit dat de uitbater van de quads volledig fout zat.

  De politie heeft gelijk, maar leer GVD eens op een toeristvriendelijke manier te werken. Hier kan geen reclame campagne tegenop ! Wat een stelletje zotten !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *