CuracaoNieuws | Premier Sint Maarten mengt zich in strafzaak Theo Heyliger

Persbureau Curacao

Minister President Leona Marlin-Romeo zei dat ‘er van overheidswege’ zorgvuldig wordt gelet of het OM zich wel aan de regels houdt | Foto StMaartenNews

Minister-president Leona Marlin-Romeo van Sint Maarten heeft zich gemengd in de strafzaak tegen haar partijgenoot en Statenlid Theo Heyliger.

Ze zei dat ‘er van overheidswege’ zorgvuldig wordt gelet of het OM zich wel aan de regels houdt. Marlin-Romeo pleit zelf voor toezicht op de officier van justitie. Het is hoogst ongebruikelijk dat een premier in een rechtstaat dit soort uitlatingen doet.

Bron: CuracaoNieuws

4 Reacties op “CuracaoNieuws | Premier Sint Maarten mengt zich in strafzaak Theo Heyliger

 1. @Hoedanook.
  Politieke aansturing vanuit ministerie of parlement is op zich OK, want die maken oa de strafwetten enz. En daarin staan ook de strafbepalingen. Maar als een premier nu al meedeelt dat de overheid zorgvuldig zal letten of de rechterlijke macht zich aan de regels houdt en dat zij pleit voor toezicht op de officier van justitie dan ga je je boekje te buiten en neigt het naar vriendjespolitiek en belemmering van de rechtsgang.
  wat Trump doet is idd hetzelfde, maar dan in zijn eigen belang. Als hij president af is kan hij evt vervolgt worden voor belemmering rechtsgang.

 2. Fred Schiedam

  Wie met pek omgaat, wordt met pek besmet!

 3. @Bash,
  De recente tweets van ene Donald Trump m.b.t. zijn minister van Justitie (secretary of Justice), Jeff Sessions, doen voor Leona Marlin-Romeo niet onder. M.a.w. niet enkel “cultuur van de Caraiben en Latijns-Amerika”!!
  Overigens is de rechterlijke macht separaat en onafhankelijk. Echter, het Ministerie van Justitie wordt politiek ‘aangestuurd’, maar staat niet boven de wet.

 4. Het is zeker de cultuur van de Caraiben en Latijns-Amerika, dat de premier of president niet wil erkennen dat het justitie apparaat geheel onafhankelijk is.
  Had van deze premier anders verwacht, maar ook zij is dus in het geheel niet schoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *